NAJNOVIJE
Obveza nošenja maski u poštama, bankama, kod frizera i pedikera...

Nacionalni stožer civilne zaštite poručio je  kako na snagu stupa odluka o obaveznom nošenju maski u poštama, bankama te kod frizera i pedikera.

-Donesena je odluka o dopuni odluke o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maske za lice te je dodano da maske moraju nositi i zaposlenici trgovačkih društava, ustanova i institucija koje rade sa strankama, i stranke koje dolaze onamo. Isto tako i zaposlenici uslužnih djelatnosti koji dolaze u bliski kontakt sa strankama - rekao je na konferenciji za novinare pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu Damir Trut.
Odluka stupa na snagu danas.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak pojasnio je da je već ranije donesena obaveza nošenja maski u trgovinama i ugostiteljstvu, a sad se to proširilo i na pošte i banke i sve uslužne djelatnosti gdje se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera ili pedikera.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 15:51)
Zbog korone odgođeno natjecanje orača u Opatovcu

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, a na preporuku župabijskoga Stožera civilne zaštite, odgođeno je 18.natjecanje orača Vukovarsko-srijemske županije koje je trebalo biti održano u petak 17.srpnja 2020. u Opatovcu.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 15:28)
U Hrvatskoj opet porast broja novozaraženih, od jučer oboljele 92 osobe

Hrvatskoj su u protekla 24 sata potvrđene 92 novozaražene osobe koronavirusom pa je u ovom trenutku broj aktivnih slučajeva 1.204, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 14:28)
Na području OBŽ šest novooboljelih osoba

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 228 uzoraka. Šest je bilo pozitivno na koronavirus - tri iz Osijeka, dva iz Našica i jedan s područja Belog Manastira, javlja Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Prve oboljele osobe na području županije evidentirane su 14. ožujka , a do danas su sveukupno od COVID-a 19 oboljele 492 osobe. Do sada je izliječeno 275 osoba, osam je preminulo, a trenutno je 209 osoba aktivno na koronavirus.
U Kliničkom bolničkom centru je i dalje hospitalizirano 25 oboljelih, ali je za razliku od jučer, jedan pacijent manje na respiratoru. Ukupno se na uređaju za potpomognuto disanje nalaze tri osobe.
Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije stavila je u samoizolaciju 16 novih kontakata oboljelih osoba pa se trenutno u samoizloaciji nalazi 438 osoba.

Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji i prema dojavama građana i samoinicijativno. Od dvije dojave jedna se pokazala točnom i to u Tenji gdje se osoba kojoj je izrečena mjera samoizolacije nije nalazila na prijavljenoj adresi. Samoinicijativno su provjerili 90 osoba i nije utvrđeno ni jedno kršenje.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 12:29)
U tijeku je oralna vakcinacija lisica

Na području Republike Hrvatske u tijeku je oralna vakcinacija lisica.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 10:42)
Večeras u Dvorcu Eltz izložba slika iz Graza i jazz koncert

U organizaciji Gradskog muzeja Vukovar, Austrijskog kulturnog foruma i Dunav Art festa u perivoju Dvorca Eltz  večeras će biti predstavljeno slikarstvo iz zbirke grada Graza i jazz koncert More Love Ensembla.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 10:00)
Na području VSŽ 10 novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 10 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 - 4 oboljele osobe su iz Starih Mikanovaca, 3 iz Vinkovaca, 2 iz Tovarnika i 1 iz Vukovara. 

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 09:43)

Pavliček: Život se polako vraća u normalu

Načelnik Stožera CZ Vukovar, Marijan Pavliček Načelnik Stožera CZ Vukovar, Marijan Pavliček Foto: J. Vrdoljak

Načelnik stožera civilne zaštite Grada Vukovara Marijan Pavliček održao je konferenciju za novinare na kojoj je iskazao zadovoljstvo trenutnim stanjem u gradu Vukovaru, a vezano za pandemiju koronavirusa.

- Situacija je vrlo dobra. Trenutno na području Vukovara imamo jednu zaraženu i dvije ozdravljene osobe. Vjerujem da ćemo uskoro biti bez zaraženih osoba. Broj osoba u samoizolaciji je 51 i on je stalno u opadanju, a riječ je uglavnom o Vukovarcima koji dolaze iz inozemstva i obavezni su dva tjedna provesti u samoizolaciji -  izjavio je Pavliček.

Dodao je kako u prosjeku dnevno dobivaju jednu do dvije prijave o kršenju mjera samoizolacije te da službenici PP Vukovar dnevno obilaze 15 do 20 osoba u samoizolaciji kako bi utvrdili drže li se potrebitih mjera.

Dom zdravlja Vukovar u ambulanti u Borovo naselju i dalje vrši testiranja na COVID 19, a za sada nema niti jedan pozitivan uzorak.

S obzirom da od idućeg ponedjeljka slijedi nova faza popuštanja mjera kada će proraditi kafići, restorani, tržni centri i drugo, Pavliček je pozvao sve da se drže propisanih mjera te najavio kako će komunalni redariti provjeravati koliko se one poštuju na terenu. Najavio je i kako će Grad ići u smjeru oslobađanja naknada za terase ugostiteljskih objekata kako bi se i na taj način pomoglo njihovim vlasnicima koji s obzirom na donesene mjere neće više imati kapacitet kakav su imali do sada.

-Život se polako ali sigurno vraća u normalu tako da ćemo se kroz par tjedana vratiti se u život kakav smo imali prije pojave virusa - rekao je Pavliček.

Pavliček se osvrnuo na upit gradskog vijećnika Živog zida Pavla Josića kojega je zanimalo pitanje naknada, dnevnica i službenih putovanja članova Stožera civilne zaštite Grada Vukovara.

Treba znati i kako članovima gradskog stožera civilne zaštite, koji je od 20. ožujka aktiviran i dežuran 24 sata dnevno, nije isplaćena niti kuna bilo kakve naknade, dnevnica ili putnih troškova niti će biti isplaćen bilo kakav novac. Izabrani smo ispred građana i sve što radimo,  radimo za zajednicu. Mislim kako je Stožer dobro odradio svoj posao - mišljenja je Pavliček.

 

Pročitano 153 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija