Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Ministarstvo graditeljstva sufinancira 11 novih projekata u VSŽ

Ilustracija Ilustracija Arhiva HRV-a

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja je na svojim stranicama objavilo  javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda.

Ukupni prihvatljivi troškovi pojedinog projekta sufinanciraju se maksimalno u javnom pozivu definiranom postotku prema stupnju razvijenosti, odnosno do najviše 400.000 kuna, a novac je osiguran u državnom proračunu.

Na prijedlog Povjerenstva za sufinanciranje, odobreni su projekti: Izgradnja solarne javne rasvjete biciklističke staze u drugoj fazi, u općini Andrijaševci, Jačanje kapaciteta Općine Borovo za pružanje komunalnih usluga, Gradnja javne rasvjete u ulicama Ljudevita Gaja i Josipa Kozarca s odvojcima, u općini Bošnjaci i Izgradnja nogostupa u Ulici Mala Cerna u općini Cerna.

Sredstva su odobrena i za izradu projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju klizišta u Iloku, sanacijau nerazvrstane ceste u ulicama Ivana Zajca i Ljudevita Gaja u općini Jarmina i rekonstrukciju pješačkih staza u naselju Markušica i Gaboš u općini Markušica. Na natječaju je prošla i Nabava traktorskih priključaka za Općinu Negoslavci, izgradnja mrtvačnica, rekonstrukcija-dogradnja nadstrešnice u općini Stari Mikanovci, rekonstrukcija javne rasvjete u općini Tordinci, te Rekonstrukcija pješačke staze u ulici J. J. Strossmayera u Vođincima.

Zaključno do 07. ožujka 2020. godine, do kada je poziv bio otvoren, 397 jedinica lokalne samouprave iz cijele Hrvatske dostavilo je svoje projektne prijedloge ukupne vrijednosti 371.637.753 kuna. Za njihovu realizaciju od Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja zatraženo je sufinanciranje u ukupnom iznosu od 120.294.844 kuna.

Pročitano 714 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI