NAJNOVIJE
U Republici Hrvatskoj 50 novozaraženih osoba koronavirusom, jedna osoba preminula

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 50 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1117.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 14:14)
HGK: Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka

Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka te se očekuje oko 750 tisuća tona pšenice sa zasijanih 136 tisuća hektara. Pšenica je jedna od rijetkih samodostatnih kultura jer se hrvatske potrebe za pšenicom kreću oko 400 tisuća tona, što znači da ćemo za izvoz imati oko 350 tisuća tona, objavila je Hrvatska gospodarska komora.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 12:55)
U OBŽ 3 novopozitivne osobe

Na području Osječko-baranjske županije tri su osobe novopozitivne na koronavirus. 

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 09:33)
U županiji 7 novooboljelih; jedna iz Vukovara

Na području Vukovarsko-srijemske županije 7 je novoboljelih od koronavirusa.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 08:14)
U Vukovaru među zaraženima od koronavirusa i dijete

U priopćenju Stožera civilne zaštite grada Vukovara navode kako je u Vukovaru 11 pozitivnih osoba na koronavirus. Jedna osoba zaražena malodobno je dijete. 

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 08:04)
Nove mjere od ponedjeljka, maske obvezne u trgovini i ugostiteljstvu

Stožer civilne zaštite uvodi novu, nužnu mjeru obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:23)
U Republici Hrvatskoj 140 novooboljelih osoba od koronavirusa

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:08)

Ministarstvo graditeljstva sufinancira 11 novih projekata u VSŽ

Ilustracija Ilustracija Arhiva HRV-a

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja je na svojim stranicama objavilo  javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda.

Ukupni prihvatljivi troškovi pojedinog projekta sufinanciraju se maksimalno u javnom pozivu definiranom postotku prema stupnju razvijenosti, odnosno do najviše 400.000 kuna, a novac je osiguran u državnom proračunu.

Na prijedlog Povjerenstva za sufinanciranje, odobreni su projekti: Izgradnja solarne javne rasvjete biciklističke staze u drugoj fazi, u općini Andrijaševci, Jačanje kapaciteta Općine Borovo za pružanje komunalnih usluga, Gradnja javne rasvjete u ulicama Ljudevita Gaja i Josipa Kozarca s odvojcima, u općini Bošnjaci i Izgradnja nogostupa u Ulici Mala Cerna u općini Cerna.

Sredstva su odobrena i za izradu projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju klizišta u Iloku, sanacijau nerazvrstane ceste u ulicama Ivana Zajca i Ljudevita Gaja u općini Jarmina i rekonstrukciju pješačkih staza u naselju Markušica i Gaboš u općini Markušica. Na natječaju je prošla i Nabava traktorskih priključaka za Općinu Negoslavci, izgradnja mrtvačnica, rekonstrukcija-dogradnja nadstrešnice u općini Stari Mikanovci, rekonstrukcija javne rasvjete u općini Tordinci, te Rekonstrukcija pješačke staze u ulici J. J. Strossmayera u Vođincima.

Zaključno do 07. ožujka 2020. godine, do kada je poziv bio otvoren, 397 jedinica lokalne samouprave iz cijele Hrvatske dostavilo je svoje projektne prijedloge ukupne vrijednosti 371.637.753 kuna. Za njihovu realizaciju od Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja zatraženo je sufinanciranje u ukupnom iznosu od 120.294.844 kuna.

Pročitano 166 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija