Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U OBŽ četiri nova slučaja koronavirusa

Načelnik Stožera OBŽ, Goran Ivanović Načelnik Stožera OBŽ, Goran Ivanović Arhiva HRV

Kako je izvijestio Stožer civilne zaštite Osječko – baranjske županije na redovitoj konferenciji za novinare, u protekla 24 sata u toj su županiji zabilježena četiri nova slučaja koronavirusa, tako da je dosad oboljelo ukupno 129  osoba.

Načelnik Stožera i dožupan Goran Ivanović je iznio podatak da su od testirana 83 uzorka četiri bila pozitivna. Oboljele su dvije osobe iz Gata i dvije iz Marjančaca s valpovačkog područja. Riječ je o kontaktima ranije oboljelih osoba, pa je riječ o poznatom izvoru.

- Tri su novoizliječene osobe pa ih je sada ukupno  93, a trenutno je hospitalizirano 10 pacijenata, svi u osječkom KBC-u. Trenutno je u samoizolaciji 157 osoba, od kojih su tri novi kontakti, a u jučerašnjih osam provjera policija nije utvrdila niti jedno kršenje te preventivne mjere, napomenuo je Ivanović.

Županijski Stožer do kraja dana očekuje naputak za otvaranje dječjih igrališta, koja bi od utorka trebala biti otvorena, a radi se i na otvaranju sportskih igrališta.

Iako se mjere polako, ali sigurno popuštaju Ivanović je upozorio građane da to nije povod za opuštanje i ponašanje kao u razdoblju prije epidemije, jer još uvijek ima pozitivnih na koronavirus.

Pročitano 468 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI