Ispiši ovu stranicu

U Hrvatskoj osam novih slučajeva zaraze, dvoje umrlih

U Hrvatskoj osam novih slučajeva zaraze, dvoje umrlih Foto: Arhiva

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđeno osam novih slučajeva zaraze, a još dvoje ljudi je umrlo, izvijestio je Nacionalni stožer Civilne zaštite.

-U protekla 24-sata imamo osam novodijagnosticiranih bolesnika od Covid-19, što daje ukupan broj od 2096 pozitivnih osoba. Nažalost, umrle su još dvije osobe pa je ukupan broj umrlih porastao na 79. U Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu umro je muškarac, 1950. godište, i u KBC-u Split žena, 1924. godište. Na respiratoru je danas 15 bolesnika. Testirano je ukupno 38.084 osoba, među kojima njih 527 u protekla 24 sata, a postotak pozitivnih je 5,50 posto. Hospitalizirano je njih 231. Iz zdravstvenih ustanova je otpušteno 593 osoba, što je dva više u odnosu na jučer, kod kuće je oporavljeno 896, što je 24 više nego jučer. Ukupno je oporavljeno 1489 osoba - rekao je na konferenciji za novinare ministar zdravstva Vili Beroš.

Od osmero zaraženih dvoje je u Zagrebu, jedan u Splitsko-dalmatinskoj, tri u Osječko-baranjskoj i dva u Virovitičko-podravskoj županiji.

Beroš je također naglasio da je oprez i dalje nužan jer je tanka linija između dobrih i loših rezultata u borbi protiv pandemije.

Pročitano 503 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić