Ispiši ovu stranicu

Slavimo Dan grada Vukovara

Danas, trećega svibnja Vukovar slavi svoj dan, a obilježavanje Dana grada i blagdana njegovih zaštitnika sv. Filipa i Jakova, ovoga će se puta, zbog provođenja mjera zaštite od koronavirusa, održati na neuobičajen, ali primjeren način.

U planu je bila svečana proslava s visokim uzvanicima koji su trebali odati počast na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te nazočiti Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća s dodjelom priznanja Grada, a planirane su i mnoge druge manifestacije i koncerti.
Kao i prethodnih godina, bio bi održan Cvjetni korzo, večernji koncert, a cijeli tjedan nakon Dana grada trajao bi 3. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija Svi Zajedno Hrvatsko Naj s nastupima brojnih popularnih izvođača – Doris Dragović, Zlatka Pejakovića, Slavonskih lola i Ansambla Lado. Osim toga, ove bi godine planiran i turnir u uličnoj košarci organiziran u partnerstvu s Veleposlanstvom SAD-a.

Nažalost, sve su manifestacije otkazane, no proslava Dana grada ostvarit će se u eteru Hrvatskog radija Vukovar koji će svojim posebnim programom slavljeničku atmosferu donijeti u domove naših sugrađana i svih slušatelja.
Uz radijski prijenos svečane svete mise, slušatelji će moći uživati i u koncertu TS Allegro koji će se pobrinuti za slavljeničku atmosferu te mnogim drugim iznenađenjima. Također, Vukovarce će probuditi skladba Johanna Straussa Na lijepom plavom Dunavu koja će se od 7:00 do 10:00 emitirati s mobilnog razglasa kroz sve vukovarske četvrti zastajući na punktovima gušće naseljenosti. Očekuje se kako će mobilni razglas oko 8:00 sati biti u naselju Olajnica, a oko 9:00 na Vijencu Ruđera Boškovića u Borovu naselju. Proslava Dana grada Vukovara završit će s istim taktovima doslovno na lijepom plavom Dunavu – mobilni razglas ovoga će puta ploviti Dunavom na izletničkom brodu WaterbusMagenta od 18:30 do 19:15 sati.

Gradonačelnik Ivan Penava položit će vijenac i upaliti svijeću na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te nazočiti svetoj misi u župnoj crkvi svetih Filipa i Jakova u 11:00 sati.



Pročitano 1081 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić