NAJNOVIJE
Obveza nošenja maski u poštama, bankama, kod frizera i pedikera...

Nacionalni stožer civilne zaštite poručio je  kako na snagu stupa odluka o obaveznom nošenju maski u poštama, bankama te kod frizera i pedikera.

-Donesena je odluka o dopuni odluke o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maske za lice te je dodano da maske moraju nositi i zaposlenici trgovačkih društava, ustanova i institucija koje rade sa strankama, i stranke koje dolaze onamo. Isto tako i zaposlenici uslužnih djelatnosti koji dolaze u bliski kontakt sa strankama - rekao je na konferenciji za novinare pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu Damir Trut.
Odluka stupa na snagu danas.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak pojasnio je da je već ranije donesena obaveza nošenja maski u trgovinama i ugostiteljstvu, a sad se to proširilo i na pošte i banke i sve uslužne djelatnosti gdje se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera ili pedikera.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 15:51)
Zbog korone odgođeno natjecanje orača u Opatovcu

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, a na preporuku župabijskoga Stožera civilne zaštite, odgođeno je 18.natjecanje orača Vukovarsko-srijemske županije koje je trebalo biti održano u petak 17.srpnja 2020. u Opatovcu.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 15:28)
U Hrvatskoj opet porast broja novozaraženih, od jučer oboljele 92 osobe

Hrvatskoj su u protekla 24 sata potvrđene 92 novozaražene osobe koronavirusom pa je u ovom trenutku broj aktivnih slučajeva 1.204, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 14:28)
Na području OBŽ šest novooboljelih osoba

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 228 uzoraka. Šest je bilo pozitivno na koronavirus - tri iz Osijeka, dva iz Našica i jedan s područja Belog Manastira, javlja Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Prve oboljele osobe na području županije evidentirane su 14. ožujka , a do danas su sveukupno od COVID-a 19 oboljele 492 osobe. Do sada je izliječeno 275 osoba, osam je preminulo, a trenutno je 209 osoba aktivno na koronavirus.
U Kliničkom bolničkom centru je i dalje hospitalizirano 25 oboljelih, ali je za razliku od jučer, jedan pacijent manje na respiratoru. Ukupno se na uređaju za potpomognuto disanje nalaze tri osobe.
Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije stavila je u samoizolaciju 16 novih kontakata oboljelih osoba pa se trenutno u samoizloaciji nalazi 438 osoba.

Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji i prema dojavama građana i samoinicijativno. Od dvije dojave jedna se pokazala točnom i to u Tenji gdje se osoba kojoj je izrečena mjera samoizolacije nije nalazila na prijavljenoj adresi. Samoinicijativno su provjerili 90 osoba i nije utvrđeno ni jedno kršenje.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 12:29)
U tijeku je oralna vakcinacija lisica

Na području Republike Hrvatske u tijeku je oralna vakcinacija lisica.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 10:42)
Večeras u Dvorcu Eltz izložba slika iz Graza i jazz koncert

U organizaciji Gradskog muzeja Vukovar, Austrijskog kulturnog foruma i Dunav Art festa u perivoju Dvorca Eltz  večeras će biti predstavljeno slikarstvo iz zbirke grada Graza i jazz koncert More Love Ensembla.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 10:00)
Na području VSŽ 10 novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 10 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 - 4 oboljele osobe su iz Starih Mikanovaca, 3 iz Vinkovaca, 2 iz Tovarnika i 1 iz Vukovara. 

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 09:43)

Nema novooboljelih niti na području OBŽ

Nema novooboljelih niti na području OBŽ Foto: Arhiva

Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije nije zabilježena niti jedna novopozitivna osoba od 82 testiranih u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. I dalje je broj zaraženim koronavirusom od početka pandemije do danas – 121, doznajemo od Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Sveukupno je, od 121 oboljele osobe od koronavirusa do sada, izliječena 81 osoba s područja županije, a tijekom posljednja 24 sata njih 4. Do sada je osam osoba preminulo, a tijekom posljednja 24 sata nije bilo novih smrtnih slučajeva. Dobrog su općeg stanja svi bolesnici u KBC-u kojih je na bolničkom liječenju i dalje 9, a niti jedna osoba nije na respiratoru.

U samoizolaciji se od jučer nalaze 123 osobe, što je za 10 više. Riječ je o 8 osoba koje su kontakti oboljelih, a ostale osobe su stavljene u samoizolaciju jer su u Hrvatsku došle iz inozemstva. Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je dvije dojave građana o kršenju samoizolacije i obje su se pokazale točnima i to na području Tenje i Dalja, a samoinicijativno su obišli 22 osobe i sve su poštivale mjere samoizolacije.

Policija je provjeravala propusnice, kao i do sada na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 6.438 pregleda, a dvije osobe nisu imale valjane propusnice.

Na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije dogovorena je, prema nalogu Nacionalnog stožera, demobilizacija dvorane Gradski vrt koja je prije nešto više od mjesec dana pripremljena za mogući prihvat lakše oboljelih od koronavirusa.

Od 4. svibnja u okviru drugog kruga popuštanja mjera zdravstvena usluga u bolnicama, ali i u primarnoj zdravstvenoj zaštiti vraća se u redovni rad uz poštivanje mjera koje je propisala epidemiološka služba.

 - Započele su pripreme za otvaranje Zoološkog vrta u Osijeku. Pristigla je suglasnost Nacionalnog stožera kao i propisani epidemiološki uvjeti pa je idući korak na Stožeru Civilne zaštite Grada Osijeka. Jučer smo s osječkim Stožerom održali sastanak te razmatramo otvaranje kvartovskih tržnica te postavljanje adventskih kućica na javne gradske površine kako bi naši OPG-ovi mogli prodavati sezonsko voće – rekao je načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Pročitano 164 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija