Ispiši ovu stranicu

Nacionalni dan hitne medicinske službe

Nacionalni dan hitne medicinske službe Foto: HRV arhiva

Povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe (HMS) ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. održala je videokonferenciju s djelatnicima HMS-a iz svih dijelova Hrvatske, a pridružili su joj se i ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, dr. med. i pomoćnik ministra unutarnjih poslova i zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite RH Damir Trut te prigodnim obraćanjem čestitali hitnjacima njihov dan.

Na videokonferenciji su razmijenjena iskustva o dosadašnjem odgovoru sustava HMS-a na pandemiju izazvanu koronavirusom te dogovorene daljnje aktivnosti i obveze djelatnika HMS-a tijekom postupnog relaksiranja mjera Stožera civilne zaštite RH kako bi se nastavilo nesmetano pružanje hitne medicinske skrbi potrebitima, a pri tom maksimalno zaštitilo i hitne pacijente i zdravstvene djelatnike.

-Hitna medicina je dinamična struka koja je bila dodatno opterećena u vrijeme koronavirusa jer su radnici na teren nekad morali izlaziti s punom zaštitnom opremom u kojoj nije lako raditi. Znam i da je bilo vruće, znam i da su ostajali tragovi na licu od maski po sat-dva - istaknuo je tom prigodom ministar zdravstva te zahvalio djelatnicima HMS-a na dodatnom trudu koji su uložili u borbi protiv pandemije, ali i na osjećaju sigurnosti koji svojim radom omogućavaju svim građanima.

Pročitano 476 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić