Ispiši ovu stranicu

Prvosvibanjski izlet u Park-šumi Adica otkazan zbog koronavirusa

Adica proteklih godina Adica proteklih godina HRV arhiva

Zbog koronavirusa ove su godine otkazane organizirane proslave Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja, pa se tako tradicionalna proslava danas neće održati niti u vukovarskoj Park-šumi Adica.

Proteklih godina za praznik rada Grad Vukovar tradicionalno je izletnicima dijelio kuhani grah, a također su bili organizirani i brojni drugi sadržaji u kojima su tijekom cijeloga dana na omiljenom izletištu mogli uživati svi posjetitelji. Ove je godine proslava izostala.

- Brojne manifestacije koje smo imali u planu ovoga proljeća zbog pandemije koronavirusa su otkazane pa tako i prvosvibanjski izlet u Park-šumi Adica –potvrdila je Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara.

Da je zbog situacije s pandemijom koronavirusa najvažnije pokazati odgovornost i pod cijenu prekida prvosvibanjske tradicije slaže se i zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić.
- Grad Vukovar se u potpunosti pridržava svih odredbi i mjera zaštite građana i prevencije širenja zaraze koronavirusom koje su propisane odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Sukladno tome, otkazane su sve manifestacije i javna okupljanja građana te do ukidanja navedenih mjera Grad Vukovar neće organizirati nikakve događaje sličnoga karaktera. Iako je Prvosvibanjski izlet u Park-šumi Adica tradicionalna proslava Praznika rada, ove godine se, zbog svega navedenog i svima poznate situacije, ne može održati. Ugodno proljetno vrijeme poziva nas na druženje u prirodi, no ovim putem još jednom apeliram na sve građane da se pridržavaju mjera socijalnog distanciranja te se ponašaju odgovorno i savjesno prema sebi i svojoj okolini - naglasila je Mujkić.

Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu dana 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više radnika, a osmero je radnika osuđeno na smrt. Prosvjedi su bili rezultat stoljetnog iskorištavanja radnika, prvenstveno kroz rad i do 18 sati dnevno za vrlo niske plaće.

 

 

Pročitano 759 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić