NAJNOVIJE
U Republici Hrvatskoj 50 novozaraženih osoba koronavirusom, jedna osoba preminula

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 50 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1117.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 14:14)
HGK: Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka

Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka te se očekuje oko 750 tisuća tona pšenice sa zasijanih 136 tisuća hektara. Pšenica je jedna od rijetkih samodostatnih kultura jer se hrvatske potrebe za pšenicom kreću oko 400 tisuća tona, što znači da ćemo za izvoz imati oko 350 tisuća tona, objavila je Hrvatska gospodarska komora.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 12:55)
U OBŽ 3 novopozitivne osobe

Na području Osječko-baranjske županije tri su osobe novopozitivne na koronavirus. 

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 09:33)
U županiji 7 novooboljelih; jedna iz Vukovara

Na području Vukovarsko-srijemske županije 7 je novoboljelih od koronavirusa.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 08:14)
U Vukovaru među zaraženima od koronavirusa i dijete

U priopćenju Stožera civilne zaštite grada Vukovara navode kako je u Vukovaru 11 pozitivnih osoba na koronavirus. Jedna osoba zaražena malodobno je dijete. 

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 08:04)
Nove mjere od ponedjeljka, maske obvezne u trgovini i ugostiteljstvu

Stožer civilne zaštite uvodi novu, nužnu mjeru obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:23)
U Republici Hrvatskoj 140 novooboljelih osoba od koronavirusa

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:08)

Prvosvibanjski izlet u Park-šumi Adica otkazan zbog koronavirusa

Adica proteklih godina Adica proteklih godina HRV arhiva

Zbog koronavirusa ove su godine otkazane organizirane proslave Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja, pa se tako tradicionalna proslava danas neće održati niti u vukovarskoj Park-šumi Adica.

Proteklih godina za praznik rada Grad Vukovar tradicionalno je izletnicima dijelio kuhani grah, a također su bili organizirani i brojni drugi sadržaji u kojima su tijekom cijeloga dana na omiljenom izletištu mogli uživati svi posjetitelji. Ove je godine proslava izostala.

- Brojne manifestacije koje smo imali u planu ovoga proljeća zbog pandemije koronavirusa su otkazane pa tako i prvosvibanjski izlet u Park-šumi Adica –potvrdila je Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara.

Da je zbog situacije s pandemijom koronavirusa najvažnije pokazati odgovornost i pod cijenu prekida prvosvibanjske tradicije slaže se i zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić.
- Grad Vukovar se u potpunosti pridržava svih odredbi i mjera zaštite građana i prevencije širenja zaraze koronavirusom koje su propisane odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Sukladno tome, otkazane su sve manifestacije i javna okupljanja građana te do ukidanja navedenih mjera Grad Vukovar neće organizirati nikakve događaje sličnoga karaktera. Iako je Prvosvibanjski izlet u Park-šumi Adica tradicionalna proslava Praznika rada, ove godine se, zbog svega navedenog i svima poznate situacije, ne može održati. Ugodno proljetno vrijeme poziva nas na druženje u prirodi, no ovim putem još jednom apeliram na sve građane da se pridržavaju mjera socijalnog distanciranja te se ponašaju odgovorno i savjesno prema sebi i svojoj okolini - naglasila je Mujkić.

Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu dana 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više radnika, a osmero je radnika osuđeno na smrt. Prosvjedi su bili rezultat stoljetnog iskorištavanja radnika, prvenstveno kroz rad i do 18 sati dnevno za vrlo niske plaće.

 

 

Pročitano 195 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija