NAJNOVIJE
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)
Otvaranjem birališta u Australiji počeli izbori za Hrvatski sabor

Otvaranjem tri od četiri biračka mjesta u Australiji, u ponedjeljak u 23 sata po hrvatskom vremenu, počeli su izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora koji se u inozemstvu održavaju dva, a u Hrvatskoj jedan dan, u srijedu, 17. travnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:09)
Danas i sutra izborna šutnja

Nakon mjeseci neslužbene i 16 i pol dana službene promidžbe u kojoj su političke stranke i kandidati uvjeravali birače da baš njima trebaju dati 'ulaznicu' za Hrvatski sabor na izborima u srijedu, 17. travnja, u Hrvatskoj je u ponoć nastupila dvodnevna izborna šutnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:07)

PU VSŽ: Obilježite praznik rada sigurno i primjereno

Policijska uprava vukovarsko-srijemska pozvala je građane na odgovorno ponašanje prema sebi i drugima 1. svibnja radi sprječavanja širenja epidemije koronavirusa. Priopćenje PU vukovarsko-srijemske prenosimo u cijelosti:

Poznato nam je svima kako je sutra, 01. svibnja, već uobičajeno okupljati se i proslavljati međunarodni praznik rada, koji se službeno obilježava i u Republici Hrvatskoj. Međutim svi smo svjedoci prisutne virusne zaraze epidemijskih razmjera, u skladu sa čim su donijete određene Odluke koje su usmjerene ka samo zaštitnom ponašanju građana radi suzbijanja širenja virusa.  

Stoga, poštovani građani, pozivamo vas da se pridržavate svih Odluka Stožera civilne zaštite kojima je cilj suzbijanje epidemije i vaša zaštita.

Policija će vodeći se tim Odlukama i preporukama obilaziti sva javna mjesta za koja imamo spoznaje od prethodnih godina da su mjesta okupljanja građana upravo na praznik rada, te ćemo postupati u skladu sa odredbama Odluka. Obilaziti ćemo parkove, izletišta, područja uz rijeke, područja uz šume i svaka druga pogodna mjesta.

Poznato je da ćemo u tom dijelu najviše voditi računa o provedbi Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, gdje je naglasak na mogućnost okupljanja najviše do 5 osoba, gdje ćemo pritom upućivati osobe na pridržavanje preporuka fizičkog distanciranja, korištenja zaštitne opreme i drugih samo zaštitnih mjera. 

U poštivanju i primjeni ovih mjera iz Odluke će voditi računa i Stožeri civilne zaštite koji će osim policije također obilaziti područja mogućih okupljanja građana te će ih upozoravati ako to bude bilo potrebito.

Nadasve, upravo zbog činjenice o prisutnosti virusne epidemije ne preporučujemo odlazak na javna mjesta radi takvog slavljeničkog okupljanja jer se time izlažete opasnosti od zaraze. Unatoč mjerama popuštanja preporučamo slogan "Ostanite u svom domu i tako dostojno proslavite praznik rada, a tako ćete najbolje sačuvati zdravlje, svoje i svojih najmilijih".

U vjeri da ćete poštovati preporuke, a kako je uvriježeno na taj dan pripremati hranu na raznim rešetkastim napravama za pečenje, kako mi to kolokvijalno i kažemo "roštiljanje", upozoravamo građane da je „roštiljanje“ na balkonima i terasama potencijalno opasno jer može izazvati neželjene i teške posljedice. Odredbe Zakona o zaštiti od požara jasno propisuju ponašanja pomoću kojih nećemo izazvati neželjeni požar. Konkretno, priprema hrane na balkonu ili terasi je preporučena na plinskim ili električnim roštiljima, gdje neće biti žara ni pepela.

Naravno da ćete u slučaju da ipak dođe do požara odmah to prema vlastitim sposobnostima ugasiti ali ako to niste u mogućnosti potrebno je odmah pozvati vatrogasnu postrojbu na 112.

Pročitano 818 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija