NAJNOVIJE
U Vukovaru do 22.15 sati obrađeno 5 biračkih mjesta, HDZ osvaja 38,71% glasova, DP 28,78%

U Vukovaru je do 22.15 sati obrađeno 5 biračkih mjesta od ukupno 32 (15,63%), a glasovalo je 46,33% birača:

(Srijeda, 17 Travanj 2024 22:20)
Obrađeno 38 posto glasova - HDZ-u 65, koaliciji Rijeke pravde 42, a DP-u 13 mandata

Prema neslužbenim rezultatima koje je Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo na temelju prebrojanih 38,81 posto glasova, HDZ i partneri osvojili su 65 mandata, koalicija Rijeke pravde predvođene SDP-om 42, a slijede Domovinski pokret s osvojenih 13 mandata, Most 9, Možemo 6, IDS 4 te NPS i Fokus po dva mandata.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 22:03)
Prvi rezultati - 25 posto obrađenih biračkih mjesta - HDZ osvaja 67 mandata

Rezultati DIP-a objavljeni u 21 sat, na temelju 25 posto obrađenih biračkih mjesta, pokazuju da HDZ na parlamentarnim izborima za 11. saziv Hrvatskoga sabora osvaja 67 mandata, a koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om 41, treća snaga u Saboru je Domovinski pokret s 14 mandata, a četvrta Most s 9 iza kojega je kao peti IDS s osvojenih 4 zastupnička mjesta.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 21:53)
Penava: "Izbori određuju smjer kojim država ide i budućnost svakoga pojedinca."

Nositelj kandidacijske liste u V. izbornoj jedinici, predsjednik DP-a i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava nakon glasovanja izrazio je nadu da će veliki broj građana izaći na ove izbore jer to, kako je rekao, određuje smjer kojim država ide i budućnost svakoga pojedinca.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 19:20)
Izlazna anketa: HDZ-u 58 mandata, Rijekama pravde 44, a DP-u 13 mandata

Na parlamentarnim izborima najviše glasova osvojio je HDZ, koji ima 58 mandata, koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om dobiva 44 mandata, treći je Domovinski pokret s 13 mandata, a četvrto mjesto s 11 osvojenih mandata zauzima Možemo, dok je Most peti s devet mandata, pokazuje izlazna anketa po zatvaranju birališta, a prenosi Hina.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 19:20)
Zatvorena biračka mjesta

Hrvatski birači birali su saborske zastupnike koji će ih predstavljati u iduće četiri godine, a koga su izabrali trebali bi doznati kasno navečer kada bi Državno izborno povjerenstvo (DIP) trebalo objaviti izborne rezultate s glavnine biračkih mjesta.

(Srijeda, 17 Travanj 2024 19:13)
Glasovala polovica birača, njih 1, 6 milijuna

Više od polovice hrvatskih birača, 50,6 posto, odnosno njih više od 1, 6 milijuna glasovalo je danas do 16, 30 sati na izborima za 11. saziv Hrvatskoga sabora, izvijestilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP).

(Srijeda, 17 Travanj 2024 17:13)

Dan grada Vukovara u svakom vukovarskom domu putem radiovalova Hrvatskog radija Vukovar

  • Utorak, Tra 28 2020
  • Piše: 

Vukovar, Hrvatska, Europa ali i cijeli svijet suočeni su s pandemijom koronavirusa koja je u mnogočemu utjecala na naš uobičajeni život. Brojne mjere nacionalnoga Stožera civilne zaštite poduzete s ciljem sprječavanja širenja moguće zaraze utjecale su i na ovogodišnje obilježavanje Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika sv. Filipa i Jakova, 3. svibnja 2020. godine.

PENAVA: DO SADA NEVIĐENO ALI PRIMJERNO OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA NAŠEGA GRADA

Dan grada Vukovara ove godine obilježit će se na neuobičajen, ali svakako primjeren način.

- U planu je bila svečana proslava obilježavanja Dana grada Vukovara s visokim uzvanicima koji su trebali odati počast na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata te nazočiti na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara s dodjelom priznanja Grada Vukovara kako je to već uobičajeno - ispričao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

penava 2020
Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara

Otkrio je kako je u planu bilo, kao i prethodnih godina, održavanje Cvjetnoga korza, uz večernji koncert na Trgu Republike Hrvatske, a tijekom cijeloga tjedana nakon Dana grada trajao bi 3. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija "Svi Zajedno Hrvatsko Naj" s nastupima brojnih popularnih izvođača – Doris Dragović, Zlatka Pejakovića, Slavonskih lola i Ansambla Lado.

- Osim toga, ove bismo godine proslavu uveličali turnirom u uličnoj košarci organiziranom u partnerstvu s Veleposlanstvom SAD-a. Nažalost, sve su ove manifestacije otkazane, no obilježavanje rođendana našega grada ostvariti će se u eteru Hrvatskog radija Vukovar koji će svojim posebnim programom slavljeničku atmosferu donijeti u domove naših sugrađana i svih slušatelja - izjavio je Penava.

ETER PUN IZNENAĐENJA

Hrvatski radio Vukovar u 63 godine svojega postojanja uvijek je bio i ostao uz svoje slušatelje, kako u onim najtežim, tako i u onim najljepšim trenutcima. Odrastali smo i razvijali se zajedno, učili smo jedni od drugih te smo postali dijelom vaših obitelji.

- Bliži se rođendan našega grada, a pandemija koronavirusa pomrsila je prvobitne planove Grada Vukovara, no što je slavljenik bez rođendanske zabave? - izjavio je direktor Hrvatskoga radija Vukovar, Robert Rac, pojašnjavajući kako je dužnost i obaveza svih djelatnika HRV-a osmisliti, organizirati i omogućiti obilježavanje Dana grada Vukovara na najprimjereniji mogući način i to upravo putem radijskih valova HRV-a.

Robert Rac studio 1
Robert Rac, direktor Hrvatskog radija Vukovar

- Riječ je o kompleksnom i krajnje odgovornom poslu jer se nalazimo u situaciji s kojom se još nikada do sada nismo susreli. Na ruku nam ne ide ni činjenica što više od mjesec dana radimo sa smanjenim brojem ljudi jer smo podijeljeni u dva tima koji međusobno ne smiju doći u kontakt. Tim više organizaciju obilježavanja Dana grada Vukovara na našim frekvencijama shvatili smo kao izazov, izazov kojega ćemo s radošću, a na zadovoljstvo svih naših slušatelja, nadam se, uspješno ispuniti - pojašnjava Rac.

KONCERTI NISU NA TRGU, ALI SU U NAŠEM ETERU  

Urednica zabavnog programa Hrvatskoga radija Vukovar Adrijana Čorak, koja će 3. svibnja, na Dan grada Vukovar biti voditeljica programa u eteru HRV-a, predstavila je poseban rođendanski program HRV-a za čiju je realizaciju sve spremno.

- Mome uzbuđenju nema kraja. Iako sam duboko nesretna što je ova, svima poznata situacija s koronavirusom utjecala na uobičajeno obilježavanje Dana grada Vukovara, istovremeno sam i sretna što će naša medijska kuća svim slušateljima omogućiti da iz sigurnosti svojih domova uveličaju rođendansko slavlje našega grada - kaže Čorak, kojoj je rad na kreiranju "rođendanskog programa povodom Dana grada Vukovara u radijskom eteru" jedan od većih profesionalnih izazova.

Adrijana Čorak 1
Adrijana Čorak, urednica Zabavnog programa Hrvatskog radija Vukovar

Adrijana Čorak na funkciji je urednice Zabavnoga programa HRV-a nešto više od godinu dana. Entuzijazma, poleta, ideja i kreativnosti joj ne manjka, a konceptualne izmjene u programu, kao i velike izmjene u odabiru glazbe, po podatcima iz posljednjeg ispitivanja slušanosti počele su davati rezultate.     

A KAKO ĆE SVE ZVUČATI?

Iako nam nije u planu otkriti sve detalje iz našega etera toga dana, ipak vam donosimo okvirni raspored emitiranja našega programa.

JUTARNJI PROGRAM
07.00 sati - Vijesti Media servisa
07.10 sati - Jutro na HRV-u
*** - Kontakt program sa slušateljima
08.00 sati - Vijesti HRV-a
*** - Crtice iz povijesti Vukovara
*** - Slavljenik u proteklih 365 dana - kako je izgledala godina za nama?

PRIJEPODNEVNI PROGRAM
10.00 sati - Vijesti HRV-a
10.05 sati - KONCERT:
TS Allegro
11.00 sati - PRIJENOS:
Svečane svete mise iz crkve sv. Filipa i Jakova
12.00 sati -
Vijesti Media servisa

POSLIJEPODNEVNI PROGRAM
12.30 sati - Kontakt program sa slušateljima uz ispunjavanje glazbenih želja
14.00 sati - Vijesti HRV-a
14.15 sati - Gradski sat HRV-a
- Rođendansko izdanje - gost emisije Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara
16.00 sati -
KONCERT: Slavonske lole (snimka)
18.30 sati - Dolina blagoslova
18.45 sati - KONCERT: Zlatko Pejaković (snimka)

VEČERNJI PROGRAM
20.00 sati - Vijesti HRV-a
20.05 sati - KONCERT: Doris Dragović (snimka)
22.00 sata - Ritam noći
24.00 sata - Vijesti HRV-a

DAR I ZA ČITATELJE VUKOVARSKIH NOVINA

Povodom rođendana našega grada, iznenađenjima tu nije kraj. Naime, u domove čitatelja Vukovarskih novina stiže i poseban dar povodom Dana grada – Bilten grada Vukovara na čijim se stranicama može pronaći pregled najvažnijih događaja i ostvarenih projekta u 2019. godini kao i najava planiranih.

Bilten 2020

- Povodom Dana grada Vukovara, Vukovarske novine izlaze na proširenom broju stranica. Iako Vukovarske novine izlaze svakog drugog petka, ovaj broj novina će se u prodaju pustit u četvrtak, 30. travnja 2020. godine, budući da se u petak obilježava Međunarodni praznik rada - izjavila je urednica Vukovarskih novina Željka Kraljić.
Dodala je kako uz Bilten grada Vukovara, kojega svi naši čitatelji dobivaju na dar i ovaj broj Vukovarskih novina donosi brojne zanimljive sadržaje, priče i teme iz grada na Dunavu, našeg omiljenog slavljenika.  

Pročitano 2212 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

HRV

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija