NAJNOVIJE
Danas se u knjižnicama diljem Hrvatske održava Noć knjige, u Gradskoj knjižnici Vukovar organizirane prigodne radionice i online izložba o američkom mračnom romantizmu

U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige, danas, 23. travnja, u knjižnicama diljem Hrvatske organizirana je Noć knjige.

(Utorak, 23 Travanj 2024 11:13)
Sutra sat vježbanja u središtu Vukovara

Za Dan dobrih djela ili Svjetski dan činjenja dobrih djela ove su se godine ujedinili milijuni ljudi u 115 zemalja. Prošloga su tjedna ovaj dan volonterskom akcijom u OŠ „Siniša Glavašević” obilježile članice Udruge žena Vukovar, a za sutra je najavljen sat vježbanja u središtu Vukovara koji organizira Udruga za rekreaciju „Fit Infinity Fitness”, doznajemo od predsjednice udruge Sanje Manojlović.

(Utorak, 23 Travanj 2024 10:22)
Na snazi nove cijene goriva

U ponoć je na snagu stupila nova Vladina uredba o cijeni goriva.

Benzin je tako skuplji za 0,02 eura po litri pa je nova cijena 1,56 eura po litri. Dizelsko gorivo i plavi dizel jeftiniji su za jedan cent te je nova cijena za dizel 1,45 eura, a za plavi dizel 0,91 eura po litri.

Ove cijene vrijede sljedećih 14 dana.

(Utorak, 23 Travanj 2024 08:52)
U Vukovaru „Mladi ujedinjenih u miru”

Europski dom Vukovar proteklog je vikenda bio domaćin mladima koji su posjetili Vukovar u okviru projekta Mladi ujedinjeni u miru. Riječ je o projektu koji je nastao iz programa Odmor od rata, izgradnja mira koji više od 30 godina podržava Komitet za ljudska prava iz Kölna, a nositelj projekta je Udruga prijateljice iz Tuzle, BiH.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 15:00)
U OŠ Bršadin održane su dvije volonterske akcije na kojima su sudjelovali učenici te škole.

U OŠ Bršadin održane su dvije volonterske akcije na kojima su sudjelovali učenici te škole.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 14:53)
U Vukovaru je održana završna konferencija EU projekata „Čista energija za Vukovar“ i „Sunce nad Vukovarom“

Završna konferencija EU projekata „Čista energija za Vukovar“ i „Sunce nad Vukovarom“ održana je u ponedjeljak u Vukovaru.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 14:50)
Od sutra skuplji benzin, a jeftiniji dizel

Tehnička je vlada na telefonskoj sjednici donijela odluku da od sutra benzin poskupljuje za dva centa, a dizel pojeftinjuje za jedan cent.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 14:24)

I dalje nema novozaraženih korona virusom u našoj županiji

I dalje nema novozaraženih korona virusom u našoj županiji Foto: Arhiv HRV-a

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema pozitivnih osoba na COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje iznosi 37, najnoviji su podatci Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije. 

U protekla 24 sata testirane su 22 osobe, a ukupan broj do sada testiranih u našoj županiji je 660. U samoizolaciji se nalaze 322 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana utvrđen je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. U objektima za karantenu nalaze se četiri osobe, a u objektima za karantenu vozača kamiona niti jedna.  

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja zaprimile su 34 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19. U Općoj županijskoj bolnici Vinkovci trenutno su dvije hospitalizirane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti. Od ukupnoga broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 11 je zdravstvenih radnika, od toga četiri liječnika, tri medicinske sestre/tehničara, troje drugih zdravstvenih radnika i jedan nezdravstveni. Ukupan broj zdravstvenih radnika u samoizolaciji je dva, a u oba se slučaja radi o medicinskim sestrama/tehničarima.  
Trenutno u našoj županiji nema izliječenih osoba od COVID-19.

 

SITUACIJA JE POVOLJNA, ALI SE GRAĐANE I DALJE POZIVA NA POŠTIVANJE PREPORUČENIH MJERA

Zbog stabilne epidemiološke situacije u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje već sedam dana za redom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze korona virusom, županijske će se vlasti u idućem razdoblju više posvetiti pokretanju gospodarskih aktivnosti, izjavio je na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, župan Božo Galić. Ujedno će Nacionalnome stožeru civilne zaštite biti upućen niz inicijativa kako bi se u našoj županiji mogle pokrenuti određene aktivnosti uz obrte i sport, kao i prijedlog otvaranja poštanskih ureda u cilju smanjenja pritiska na one koji su trenutno otvoreni. Načelnik županijskoga stožera Zdravko Kelić naglasio je i kako su napravili tim koji obavlja kontrolu domova za starije osobe te udomiteljskih obitelji kojih je u našoj županiji više od stotinu.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić pak istaknula je da trenutačna stabilna epidemiološka situacija ne smije dovesti do popuštanja do sada poduzetih epidemioloških mjera u suzbijanju pandemije, jer je ovo, kako je rekla, možda i najosjetljiviji trenutak s obzirom da takva povoljna situacija može dovesti do krive slike kako je pandemija pri kraju i kako se ne treba više toliko pridržavati mjera. Građane je pozvala da ih se i dalje pridržavaju.

Načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular upozorio je građane da je na snazi još uvijek zabrana okupljanja i da se situacija u Vukovaru kontrolira s jednim, a u Vinkovcima s tri drona.

Pročitano 664 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija