Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

VSŽ smanjila plaće i ukinula naknade kako bi pomogla gospodarstvu

Župan Božo Galić na gradilištu Župan Božo Galić na gradilištu Foto: VSŽ

Vukovarsko-srijemska županija je poduzela mjere radi osiguranja sredstava za financiranje aktivnosti u borbi protiv pandemije uzrokovane koronavirusom, kako bi se solidarizirala u ovoj teškoj situaciji.

Uz mjere Vlade RH za pomoć gospodarstvu, posebno kada je mnogo zaposlenih dobilo otkaz ili radi za minimalnu plaću, uključila se i Vukovarsko-srijemska županija te je donijela odluku o smanjenju plaća svim zaposlenicima i dužnosnicima Županije i proračunskim korisnicima, odnosno poduzećima i ustanovama kojima je Županija osnivač.

Naime, djelatnicima Županije i djelatnicima poduzeća i ustanova u vlasništvu Županije smanjuje se plaća za 10 posto, a dužnosnicima odnosno županu i zamjenicima župana, te direktorima/ravnateljima županijskih poduzeća smanjuje se plaća za 15 posto, počevši od mjeseca travnja. Ukupan iznos ušteđenih sredstava je 325.420,00 kuna na mjesečnoj razini.

Isto tako, donesena je i Odluka o privremenom ukidanju naknada za članove nadzornih odbora i upravnih vijeća u društvima i ustanovama kojima je osnivač Vukovarsko- srijemska županija, što čini ukupno 53.322,70 kuna ušteđenih sredstava mjesečno.

Također, djelatnici Vukovarsko-srijemske županije i županijske ustanove odrekle su se ove godine uskrsnice i uskrsnih paketa te regresa, a sredstva u iznosu od 882.500,00 kuna preusmjerena su za otkup poljoprivrednih proizvoda naših OPG-ova, a preko Crvenog križa dostavlja se stanovnicima kojima je pomoć zaista potrebna.

Isto tako sredstva će biti usmjerena i za poticanje pozitivnog poduzetničkog okruženja, koji je važan čimbenik razvoja gospodarstva svake županije, te je nužno kontinuirano ulaganje u njegov razvoj, a posebno sada u vrijeme korona krize.

Malo i srednje poduzetništvo jedan je od glavnih pokretača gospodarskog razvitka i generator novih radnih mjesta stoga i Vukovarsko-srijemska županija planira, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima, poticati investicije i razvoj gospodarstva na području naše županije.

Prije svega u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta Županija će davati suglasnost na moratorije kredita koji se provode u okviru postojećih programa kreditiranja poduzetnika. Sukladno raspoloživim financijskim sredstvima nastojat će poticati investicije i unaprjeđenje poslovanja malih i srednjih poduzeća te poticati nezaposlene osobe na pokretanje vlastitog posla u proizvodnom, prerađivačkom sektoru.

Pročitano 861 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI