Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

OBŽ: Od 131 testiranog, jedan pozitivan na koronavirus

Načelnik Stožera OBŽ, Goran Ivanović Načelnik Stožera OBŽ, Goran Ivanović Arhiva HRV-a

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, Goran Ivanović je izvijestio kako je u protekla 24 sata testiran je 131 uzorak – jedan je bio pozitivan na koronavirus, a riječ je o osobi s područja općine Čepin.

Na području županije ukupno je 108 zaraženih, a od jučer dvije su osobe izliječene, tako da ih je ukupno 15. Od izbijanja epidemije pet osoba je preminulo od posljedica COVID-a19.

Na bolničkom je liječenju 26 osoba, tri su na respiratoru. Četiri medicinska djelatnika su pozitivna na koronavirus, dva su u samoizolaciji. Na području cijele Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je 218, 18 više nego jučer, a riječ je o ljudima koji su došli iz inozemstva.

Policija je obavila 44 provjere od kojih su dvije bile na dojavu građana te je utvrdila da jedna osoba, kojoj je određena samoizolacija, nije bila na prijavljenoj adresi.

Na prilazima županiji obavljena je 6041 kontrola zbog mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i boravišta, a bez propusnice je zatečeno pet osoba.

Županijski Stožer civilne zaštite i dalje poziva sve građane da poštuju mjere i preporuke nacionalnog Stožera CZ, a posebice one o potrebi fizičkog distanciranja, zabrane okupljanja na javnim površinama i izbjegavanja privatnih okupljanja u većem broju.

-Nemojmo se opuštati, ništa nije gotovo – poručio je Ivanović.

Pročitano 976 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI