Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Predstavljen prvi hrvatski digitalni asistent u borbi protiv Covida - 19

Ilustracija Ilustracija HRV arhiva

Prvi hrvatski digitalni asistent „Andrija“ koji u borbi protiv koronavirusa koristi umjetnu inteligenciju predstavljen je u utorak u Vladi, a osim liječnicima i epidemiolozima namijenjen je svim građanima koji s njim mogu komunicirati preko WhatsAppa.

Asistent je razvijen je u suradnji s hrvatskim IT tvrtkama koje su svoje resurse nesebično stavile na raspolaganje u borbi protiv tog virusa. Ime je dobio po ocu preventive dr. Andriji Štamparu koji je postavio temeljne principe javnog zdravstva primijenjene diljem svijeta, dok je u Kini uveo zapadne standarde javnog zdravstva, rekao je predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka-Petešić.

Uslugu se može aktivirati preko poveznice objavljene na internetskoj stranici koronavirus.hr, putem službene stranice https://andrija.ai/,  i na platformi WhatsApp pod imenom Andrija.

To će omogućiti svim korisnicima pametnih telefona da pomoću umjetne inteligencije naprave samoprocjenu vlastitog zdravstvenog stanja, kazao je Frka-Petešić.

Građanima koji posumnjaju da imaju simptome Andrija će im pomoći utvrditi imaju li razloga za zabrinutost i trebaju li se javiti liječniku obiteljske medicine.

Pročitano 859 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI