Ispiši ovu stranicu

Proizvodi s OPG-ova Vukovarsko-srijemske županije uručeni Društvu Crvenog križa u Zagrebu

Vukovarsko-srijemska županija uključila se u humanitarnu akciju za pomoć stanovnicima grada Zagreba stradalima u potresu. Županija je odlučila pomoći u prehrambenim proizvodima poljoprivrednih proizvođača - OPG-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije, koji se konzumiraju u vrijeme uskrsnih blagdana. Kamion s poljoprivrednim proizvodima županijskih OPG-ova, koji je jučer ujutro utovaren u prostoru Gradskog društva Crvenog križa u Vinkovcima, u poslijepodnevnim satima stigao je u Zagreb.

Primopredaja donacije poljoprivrednih proizvoda, među kojima su suhomesnati proizvodi, domaći sir, povrće, jaja, voćni sokovi, tjestenina, orašasti plodovi i drugi prehrambeni proizvodi, obavljena je u zagrebačkoj četvrti Siget, u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

Ravnatelja  Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci Branka Tomića i direktora županijske tvrtke Agro-klaster Zdenka Podolara, dočekali su izvršni predsjednik HCK Robert Markt i ravnatelj GD CK Zagreb Petar Penava, kojima je predana donacija, zajedno s Darovnicom Vukovarsko-srijemske županije.

Predstavnici Crvenog križa Zagreb zahvalili su njima i županu Boži Galiću te Vukovarsko-srijemskoj županiji na ovoj vrijednoj donaciji, koja će biti proslijeđena za pomoć stanovnicima grada Zagreba, stradalima u potresu, te im na ovaj način barem malo olakšati nadolazeće uskrsne blagdane.

Ovo je još jedan primjerak međusobne dobre suradnje naše županije i Grada Zagreba, uslijed elementarne nepogode, katastrofe ili velike nesreće, pa tako i sada s pandemijom koronavirusa, a koje utječu na normalno funkcioniranje i ustaljeni način života stanovnika- ističu u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

Pročitano 1004 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI