NAJNOVIJE
Lions klub Vukovar darivao učenike osnovnih škola

U veljači ove godine Lions klub Vukovar po prvi puta je organizirao zabavu pod maskama koja je bila humanitarnog karaktera. Prodajom ulaznica skupljena je određena količina novaca i u dogovoru s ravnateljima osnovnih škola u Vukovaru, učenicima koji su ostvarili izvrsnost  u izvanškolskim aktivnostima uručeni su poklon paketi kupljeni upravo skupljenim novcem – Sve naše aktivnosti imaju humanitarnu notu usmjerenu prema onima kojima je ta pomoć zaista potrebna. Ove godine smo po prvi puta organizirali akciju ovoga tipa pa su učenici Osnovnih škola Antuna Bauera, Siniše Glavaševića i Nikole Andrića za skupljenu količinu novaca dobili poklon pakete sa sportskom opremom koja će im, nadam se, biti korisna u budućnosti – rekla je predsjednica Lions kluba Vukovar Mirjana Semenić Rutko.

Akciju je podržao i Grad Vukovar – Izuzetna mi je čast prisustvovati svakom događaju koji je humanitarnog karaktera pa tako i ovom. Moram naglasiti kako Lions klub Vukovar živi s Gradom Vukovarom u smislu humanitarnih akcija i doprinosima u svim segmentima društva, od pomoći starijim osobama do poticanja mladih i na tome smo im jako zahvalni. Ono što mi je posebno drago što ovdje imamo priliku vidjeti kako se uistinu potiče istovremeno i izvrsnost, ali i bavljenje sportom. Grad Vukovar surađuje s Lions klubom u jednom velikom dugogodišnjem projektu i od nas mogu i dalje očekivati podršku u financijskom smislu, ali i bilo kojem drugom – rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

Troje učenika iz ovih vukovarskih osnovnih škola nisu krili svoje oduševljenje – Dvije godine za redom sam bio županijski prvak u informatici i želim zahvaliti svima koji su prepoznali moj potencijal i koji su me nagradili – rekao je Stefan Brković, učenik osmog razreda OŠ Nikole Andrića. Tanja Turukalo učenica je petoga razreda OŠ Siniše Glavaševića i već dugi niz godina trenira gimnastiku u Gimnastičkom klubu Vukovar – Ova nagrada je za mene poticaj da budem što bolja, a mladima bih poručila da rade ono što vole i da u tome budu uporni jer se samo tako može doći do rezultata – rekla je Tanja koja je osvojila mnoštvo medalja za svoj klub. Iz OŠ Antuna Baure nagradu je primio Gabrijel Knežević, učenik šestoga razreda koji aktivno trenira nogomet i stolni tenis – Iz ova dva sporta imam tri medalje i planiram i dalje trenirati. Osjećam se odlično zbog nagrade koju sam dobio za svoj trud i hvala svima iz Lions kluba Vukovar – poručuje Gabrijel.

Iz Lions kluba Vukovar poručuju kako će nastaviti organizirati brojne humanitarne akcije, a nadaju se kako će upravo ova postati i tradicionalna.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 17:43)
Stožer civilne zaštite ukinuo zabranu rada nedjeljom

Zbog povoljne epidemiološke situacije danas je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio dvije Odluke.

Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Izmjenom Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 omogućeno je da se na tržnicama prodaje cvijeće, ali i svi drugi proizvodi koji su se prodavali i prije ograničenja, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo-- navodi se u priopćenju Stožera civilne zašite.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 15:06)
Najnoviji podatci NSCZ: nema novooboljelih, jedna osoba preminula

U posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj, a preminula je još jedna osoba, čime je ukupan broj preminulih narastao na 101, izvijestio je  Nacionalni stožer civilne zaštite, a prenosi HINA.

Do sada su testirane 63.682 osobe, od toga 1.260 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju su 42 osobe, a na respiratoru je pet pacijenata. Ozdravilo je 2046 osoba, 11 više nego dan ranije.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 14:24)
Zbog korone odgodili uspon na najviši planinski vrh Portugala

Zbog epidemije koronavirusa, planinari Hrvatskog planinarskog društva Vučedol iz Vukovara morali su odgoditi osvajanje najvišeg portugalskog vrha i to desetak sati prije polaska aviona. Također su imali u planu ove godine i uspon na najviši vrh Alpa Mont Blanc, međutim i taj će put sačekati neke povoljnije uvjete.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 13:30)
Besplatna užina vukovarskim osnovnoškolcima

Gradu Vukovaru dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 745.500,56 tisuća kuna  u svrhu provedbe projekta „Bez brige za užinu“, kojim su obuhvaćene osnovne škole u gradu Vukovaru.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 12:44)
Djeca se vraćaju u vrtiće

Polaznici vukovarskih dječjih vrtića vraćaju se u vrtiće.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 12:16)
I Osječko-baranjska županija od jučer nema pozitivnih na koronavirus

Nastavlja se trend negativnih nalaza na koronavirus i na području Osječko-baranjske županije.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 10:16)

Vukovar kao jedna od najjačih destinacija kontinentalnoga i riječnoga turizma

Prošla je godina bila rekordna, a ove zbog korona virusa očekuju drastičan pad dolazaka turista Prošla je godina bila rekordna, a ove zbog korona virusa očekuju drastičan pad dolazaka turista Foto: Marija Molnar/Grad Vukovar

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić održali su ispred Radničkoga doma konferenciju za medije na kojoj su predstavili turističke podatke za 2019. godinu.

Istaknuli su da se Grad Vukovar može pohvaliti porastom turističkih posjeta u prošloj godini i to u nekoliko kategorija: broj turističkih dolazaka u odnosu na 2018. godinu povećan je za 15,5 posto, dok je broj ostvarenih noćenja veći za 27,24 posto što je realiziralo i otvaranjem devet novih smještajnih objekata, pa tako u Vukovaru posjetitelji mogu odsjesti u 40 smještajnih objekata s kapacitetom 984 kreveta. Također, bilježi se i porast pristajanja riječnih brodova. Prošle je godine u Vukovar pristigao 351 kruzer s ukupno 49.114 putnika, što je 120 brodova više u odnosu na prethodnu godinu, odnosno porast od 51,9 posto. 

I ova je godina dobro krenula, međutim epidemija korona virusa uzrokovala je pad dolazaka turista u Vukovar za 56 posto tijekom ožujka. 

ŽIVOT NIJE STAO

- U odnosu na povijesnu i rekordnu 2019. godinu, siječanj i veljaču ove obilježili su pojačani dolasci turista od 12 posto, međutim prošloga mjeseca smo doživjeli pad od 56 posto. Očekujemo da će on u narednim mjesecima biti i drastičniji. Ovu smo konferenciju za medije sazvali jer smo imali potrebu izvjestiti naše građane i javnost o tome što smo radili i kakve smo rezultate imali prošle godine, ali isto tako i da smo u ovoj situaciji pandemije, uvažavajući sve opasnosti i pridržavajući se mjera Nacionalnoga stožera civilne zaštite, vodeći brigu o svim građanima koji će najteže biti pogođeni ovom krizom, a koju ćemo u ljudskom i socijalnom smislu pokriti sredstvima gradskoga proračuna, ipak dužni reći kako smo preživljavali i puno teže trenutke nego što je ovaj. Život tada nije stao pa neće ni danas i naravno da ćemo naći mogućnosti i snage nastaviti ulagati sredstva u svoje ljude i svoj grad – poručio je Penava.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je kako brojke pokazuju da je Vukovar postao jedna od najjačih destinacija kontinentalnog i turizma na rijekama.- Tome u prilog svjedoči broj uplovljavanja riječnih kruzera. Od 2002. godine kruzeri dolaze u grad, a prošle je godine ostvaren i rekord broja uplovljavanja. Za ovu je godinu bilo najavljeno preko 360 uplovljavanja, no na žalost zbog ove situacije imali smo samo dva kruzera. Takva je situacija u cijelome svijetu. Međutim nas to neće spriječiti da i dalje radimo na promociji ovog i drugih turističkih proizvoda bez obzira na okolnosti – istaknula je Sekulić.

POJAČANO KORISTE DRUŠTVENE MREŽE

U tu svrhu koriste mogućnosti društvenih mreža, pokrenuli su razne kampanje virtalne stvarnosti, šetnje kroz Vukovar i po Dunavu, razgledavanje Gradskoga muzeja Vukovar, a što se u ovim okolnostima epidemije pokazalo kao jako dobro. Sekulić naglašava i da su na društvenim mrežama dobro popraćeni i da nastoje održati fokus virtualnih posjetitelja i pratitelja na Vukovar kako bi nakon što se situacija poboljša za putovanja, oni jednoga dana naš grad i posjetili. Inače, posljednjih desetak godina u Vukovaru se pokazuje kontinuirani porast dolazaka i noćenja, od 2014. do danas uduplan je broj noćenja i 10 je tisuća više dolazaka.

- Zbog ove su situacije na žalost otkazane brojne manifestacije i događanja, pratimo situaciju i kada to mogućnosti budu dopuštale krenut ćemo s tim još jače i snažnije. U tijeku su i veliki infrastrukturni projekti kao što su Arheološki park Vučedol, Adica, Vodotoranj, provodimo ih i nisu stali i vjerujem da će u budućnosti oni biti motiv dolaska ili ponovni razlog za dolazak u Vukovar brojnim turistima – rekla je Sekulić.

 

Grafikon turizam

Pročitano 150 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija