Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima šestero oboljelih od koronavirusa

U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima nalazi se šestero oboljelih od koronavirusa od kojih je jedna u teškom stanju, potvrdio je ravnatelj te zdravstvene ustanove Krunoslav Šporčić, rekavši kako je do proboja koronavirusa došlo i među zdravstvenim djelatnicima te je dvoje liječnika pozitivno.

-Jedan se liječnik nalazi u bolnici zbog nezdravstvenih razloga, a drugi je na kućnom liječenju. Poduzeli smo mjere prevencije tako da imamo 18 liječnika u samoizolaciji, 16 liječnika koji su bili u kontaktima  i dva liječnika zbog obiteljske epidemiološke situacije, kazao je Šporčić.

Naveo je da se u samoizolaciji nalaze i 34 medicinske sestre, tehničara, fizoioterapeuta, gipsera i drugih djelatnika koji su bili u kontaktu s dvoje oboljelih liječnika te jedna spremačica i dvije osobe iz uprave. U Vukovarsko-srijemskoj županiji od koronavirusa oboljelo je do sada ukupno 14 osoba.

Na koronavirus do sada testirana 181 osoba, od kojih samo jučer 30 osoba.- rekla je Kata Krešić, ravnateljica vukovarsko-srijemskog zavoda za javno zdravstvo. Naglasila je kako moramo biti svjesni činjenice da je koronavirus među nama, u općoj populaciji. Ponovila je da se od 14 oboljelih osoba u županiji osam osoba nalazi u četiri obitelji s po dvije oboljele osobe dok su ostalo pojedinačni slučajevi za koje je u ovom trenutku iznimno teško, gotovo nemoguće odrediti izvor zaraze.

Građane je pozvala da se i dalje ponašaju odgovorno i poštuju preporuke epidemiologa te pridržavaju propisanih mjera. Kazala je i kako je razočarana s činjenicom da se bolesne osobe stigmatizira što je nedozvoljeno te istaknula kako se u teškim vremenima na testu nalazi i naša ljudskost, suosjećanje i spremnost na pomoć.

-U konačnici kada ovo prođe, a proći će, ocjena koliko smo uspjeli u ovome neće samo ovisiti o tome koliko je bilo oboljelih nego i kakvi smo bili jedni prema drugima i kako smo se odnosili jedni prema drugima- poručila je Krešić.

Pročitano 622 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI