Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Nove mjere Vlade za očuvanje gospodarstva

Premijer Andrej Plenković Premijer Andrej Plenković Foto: Arhiva HRV

Premijer Andrej Plenković u srijedu je predstavo dodatne mjere za očuvanje radnih mjesta i pomoć gospodarstvu o kojima će Vlada sutra odlučivati, a među njima je podizanje iznosa minimalne plaće na 4000 kuna neto, dok će dio poduzeća djelomično ili u cijelosti biti oslobođeno od poreznih obveza za travanj, svibanj i lipanj.

Riječ je o daljnjem suzbijanju krize zbog pandemije koronavirusa, najveće krize koje pamti svijet, Europa i Hrvatska zadnjih godina, kazao je Plenković na novinskoj konferenciji nakon sjednice užeg kabineta Vlade, na kojem se raspravljalo o novom setu mjera pomoći gospodarstvu zbog posljedica epidemije koronavirusa.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić pozvao je u srijedu Vladu da "izađe iz karantene” kada je u pitanju spašavanje gospodarstva i radnih mjesta uslijed krize zbog koronavirusa, a smatra i da Sabor bez obzira na pandemiju mora nastaviti s neprekinutim radom.

Građani jednako strahuju od zaraze koronavirusom kao i od gubitka radnog mjesta, pokazalo je istraživanje agencije Hendal provedeno na reprezentativnom uzorku od 500 ispitanika.

Istraživanje koje Hendal proveo u veljači pokazalo je da se tek 26 posto ispitanika boji zaraze koronavirusom, međutim tada su bili prisutni tek pojedinačni slučajevi. U ožujku je pak gotovo polovina ispitanih izrazila strah od zaraze, a isto toliko ih se boji za svoje radno mjesto, priopćila je agencija.

Iz Hrvatske udruge banaka (HUB) uputili su savjet umirovljenicima da na dan isplate mirovina u najvećoj mjeri koriste mogućnost podizanja gotovine s bankomata te da poslovnice posjećuju isključivo ako je to neophodno.

Udruga Pravo na grad u srijedu je od Vlade zatražila da hitno spriječi sve deložacije u vrijeme trajanja opasnosti od pandemije koronavirusom bez obzira na stambeni status kućanstva i time zaštiti javno zdravlje i zdravlje ljudi koji su pod prijetnjom gubitka doma.

Izvor: Hina

Pročitano 1018 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI