NAJNOVIJE
Lions klub Vukovar darivao učenike osnovnih škola

U veljači ove godine Lions klub Vukovar po prvi puta je organizirao zabavu pod maskama koja je bila humanitarnog karaktera. Prodajom ulaznica skupljena je određena količina novaca i u dogovoru s ravnateljima osnovnih škola u Vukovaru, učenicima koji su ostvarili izvrsnost  u izvanškolskim aktivnostima uručeni su poklon paketi kupljeni upravo skupljenim novcem – Sve naše aktivnosti imaju humanitarnu notu usmjerenu prema onima kojima je ta pomoć zaista potrebna. Ove godine smo po prvi puta organizirali akciju ovoga tipa pa su učenici Osnovnih škola Antuna Bauera, Siniše Glavaševića i Nikole Andrića za skupljenu količinu novaca dobili poklon pakete sa sportskom opremom koja će im, nadam se, biti korisna u budućnosti – rekla je predsjednica Lions kluba Vukovar Mirjana Semenić Rutko.

Akciju je podržao i Grad Vukovar – Izuzetna mi je čast prisustvovati svakom događaju koji je humanitarnog karaktera pa tako i ovom. Moram naglasiti kako Lions klub Vukovar živi s Gradom Vukovarom u smislu humanitarnih akcija i doprinosima u svim segmentima društva, od pomoći starijim osobama do poticanja mladih i na tome smo im jako zahvalni. Ono što mi je posebno drago što ovdje imamo priliku vidjeti kako se uistinu potiče istovremeno i izvrsnost, ali i bavljenje sportom. Grad Vukovar surađuje s Lions klubom u jednom velikom dugogodišnjem projektu i od nas mogu i dalje očekivati podršku u financijskom smislu, ali i bilo kojem drugom – rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

Troje učenika iz ovih vukovarskih osnovnih škola nisu krili svoje oduševljenje – Dvije godine za redom sam bio županijski prvak u informatici i želim zahvaliti svima koji su prepoznali moj potencijal i koji su me nagradili – rekao je Stefan Brković, učenik osmog razreda OŠ Nikole Andrića. Tanja Turukalo učenica je petoga razreda OŠ Siniše Glavaševića i već dugi niz godina trenira gimnastiku u Gimnastičkom klubu Vukovar – Ova nagrada je za mene poticaj da budem što bolja, a mladima bih poručila da rade ono što vole i da u tome budu uporni jer se samo tako može doći do rezultata – rekla je Tanja koja je osvojila mnoštvo medalja za svoj klub. Iz OŠ Antuna Baure nagradu je primio Gabrijel Knežević, učenik šestoga razreda koji aktivno trenira nogomet i stolni tenis – Iz ova dva sporta imam tri medalje i planiram i dalje trenirati. Osjećam se odlično zbog nagrade koju sam dobio za svoj trud i hvala svima iz Lions kluba Vukovar – poručuje Gabrijel.

Iz Lions kluba Vukovar poručuju kako će nastaviti organizirati brojne humanitarne akcije, a nadaju se kako će upravo ova postati i tradicionalna.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 17:43)
Stožer civilne zaštite ukinuo zabranu rada nedjeljom

Zbog povoljne epidemiološke situacije danas je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio dvije Odluke.

Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Izmjenom Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 omogućeno je da se na tržnicama prodaje cvijeće, ali i svi drugi proizvodi koji su se prodavali i prije ograničenja, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo-- navodi se u priopćenju Stožera civilne zašite.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 15:06)
Najnoviji podatci NSCZ: nema novooboljelih, jedna osoba preminula

U posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj, a preminula je još jedna osoba, čime je ukupan broj preminulih narastao na 101, izvijestio je  Nacionalni stožer civilne zaštite, a prenosi HINA.

Do sada su testirane 63.682 osobe, od toga 1.260 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju su 42 osobe, a na respiratoru je pet pacijenata. Ozdravilo je 2046 osoba, 11 više nego dan ranije.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 14:24)
Zbog korone odgodili uspon na najviši planinski vrh Portugala

Zbog epidemije koronavirusa, planinari Hrvatskog planinarskog društva Vučedol iz Vukovara morali su odgoditi osvajanje najvišeg portugalskog vrha i to desetak sati prije polaska aviona. Također su imali u planu ove godine i uspon na najviši vrh Alpa Mont Blanc, međutim i taj će put sačekati neke povoljnije uvjete.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 13:30)
Besplatna užina vukovarskim osnovnoškolcima

Gradu Vukovaru dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 745.500,56 tisuća kuna  u svrhu provedbe projekta „Bez brige za užinu“, kojim su obuhvaćene osnovne škole u gradu Vukovaru.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 12:44)
Djeca se vraćaju u vrtiće

Polaznici vukovarskih dječjih vrtića vraćaju se u vrtiće.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 12:16)
I Osječko-baranjska županija od jučer nema pozitivnih na koronavirus

Nastavlja se trend negativnih nalaza na koronavirus i na području Osječko-baranjske županije.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 10:16)

Što je u RH dopušteno, a što ne u vrijeme korona virusa

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Na redovitoj konferenciji za novinare bili su brojni upiti što je u Hrvatskoj građanima dozvoljeno, a što ne u vrijeme pandemije  koronavirusa. Donosimo pojašnjenja Nacionalnog stožera civilne zaštite.

- Radovi u šumama su dozvoljeni, u dogovoru sa Hrvatskim šumama.

 - Poljoprivredne ljekarne mogu raditi, uz naravno poštivanja mjera o načinu rada trgovina.

- Trgovina za poljoprivredne strojeve rade samo ONLINE.

- Lov i ribolov su zabranjeni, samo je komercijalni ribolov dozvoljen i briga o divljači i lovištu.  Stranim državljanima ne trebaju propusnice.

- Mirovine u drugim državama (Slovenija, Srbija, BiH...)ako nema među graničnu propusnicu, ne može, trebaju si otvoriti račun.

- Otkup stoke po selima je dozvoljen, uz pridržavanje mjera opreza.

 - Trudnice imaju apsolutni prioritet, propusnice uz liječnika opće prakse mogu im pisati i odabrani ginekolozi, a za djecu odabrani pedijatri.

-  Fond za zaštitu okoliša uvodi privremenu mjeru prekida otkupa PET ambalaže.

-  Maloljetne osobe koje s roditeljima putuju, upisuju se na jednu propusnicu roditelja.

- Sve banke su ukinule proviziju i više nema potrebe za odlaženje u druge općine na bankomate.

- Ukoliko se ide raditi van granica RH, osoba mora imati pozivnicu poslodavca, a stožeri izdaju propusnice do graničnog prijelaza (GP). Upozorenje! Na GP se mjeri temperatura.

- Za vozače kamiona u unutarnjem prometu o samoizolaciji poslodavac vodi brigu.

- Epidemiolog mora organizirati tko vozi ljude iz samoizolacije doktoru ako se pojave simptomi.

- Prekršitelji radnog vremena ako to čine redovito treba prijaviti Državnom inspektoratu koji će ih zatvoriti.

 - Propusnice za sve članove stožera su potrebne, potpisuje ih Načelnik stožera CZ, kao i za mobilizirane operativne snage sustava CZ.

- Stožer nije odgovoran zbog pojedinca koji traži propusnicu, a ima izdanu mjeru samoizolacije, takav pojedinac će snositi posljedice. Ukoliko od strane Stožera CZ postoji sumnja, treba provjeriti s policijom u policijskoj postaji (PP). Ukoliko ste znali u Stožeru da je u samoizolaciji, a dali ste propusnicu, tada je odgovoran potpisnik iz Stožera CZ.

- Održavanje okućnica na drugim općinama (samo nužni radovi ako se nešto dogodilo, netko prijavio, komunalni redar i sl. sve ostalo nije dopušteno)

- Sezonski poslovi koji se temelje na markicama, propusnice izdaju Stožeri CZ.

- Vrtni centri, rasadnici, trgovine dijelovima za poljoprivredne strojeve mogu raditi uz poštivanje svih propisanih uvjeta i mjera.

- Izdavanje propusnice OPG-u dozvoljen je i sa drugih jedinica lokalne samouprave (JLS). Dakle, Stožer CZ drugog grada/općine može izdati propusnicu.

 - Autopraonice smiju raditi, ali samo one koje rade vanjsko pranje, ne unutarnje.

- Odlazak po nekoga u stranu državu nije moguće. Državu mogu napustiti samo oni koji imaju pozivnicu poslodavca.

- Veterinari ne mogu izdavati propusnice nikome, osim poslodavac svojim veterinarima, a strankama Stožeri CZ

- Dolazak na otoke iz Zagreba može, bez obzira ako da li im je stradala imovina u potresu, ako nemaju svoju nekretninu na otoku onda ne može.

- Za starije i nemoćne osobe na otocima se brine Stožer CZ i Crveni Križ.

- Radnici ne smiju na otoke.

Pročitano 526 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija