Ispiši ovu stranicu

U 20 sati izađite na svoje balkone ili prozore i zapjevajmo svi "Moja domovina"

Pjesmu je snimio Hrvatski band aid Pjesmu je snimio Hrvatski band aid Foto: jutarnji.hr

Večeras u 20 sati iziđite na svoje balkone ili prozore i zapjevajte, pjesmu "Moja domovina". Cijela Hrvatska će tako dati potporu zdravstvenim radnicima, policiji, vojsci i svima koji žrtvuju svoje zdravlje za nas.

Inicijativa je to s društvenih mreža "za sve naše zdravstvene djelatnike, naš stožer, našu policiju, vojsku, za sve navijače i ostale koji u ovim teškim trenucima žrtvuju svoje zdravlje za dobrobit svih nas. Izađimo u 20 sati zapjevajmo i zasvirajmo, pokažimo im da nisu sami i da cijenimo sve što rade. Pokažimo još jednom kako smo uvijek bili složni kada nam je bilo najteže."

Kako bi građanima u ovom zajedničkom zboru diljem zemlje dali potporu sve radijske postaje, pa tako i Hrvatski radio Vukovar, u to će vrijeme emitirati pjesmu "Moja domovina" nastalu 1991. godine. Tekst i glazbu potpisuju Zrinko Tutić i Rajko Dujmić, a snimio ju je Hrvatski band aid. Pjesmu je priredio Nikša Bratoš, a glazbu za solo-gitare skladali su i odsvirali Vedran Božić, Husein Hasanefendić i Damir Lipošek. Sve one koji su proživjeli razdoblje 1991./1992. zvuci ove pjesme uvijek će podsjetiti na dane patnje, borbe, ali i ponosa i zajedništva.

Pročitano 763 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac