Ispiši ovu stranicu

U Hrvatskoj je ukupno 586 osoba pozitivno na koronavirus, porast od jutros za 35 osoba

U Hrvatskoj je ukupno 586 osoba pozitivno na koronavirus, što je od jutros porast za 35 osoba, a novo žarište epidemije je biogradsko područje, izvijestio je poslijepodne Nacionalni stožer civilne zaštite, a prenosi Hina.

U protekla 24 sata imamo porast od 91 bolesnika, izvijestio je na konferenciji za novinare ministar zdravstva Vili Beroš dodavši da je razlog tomu pojava nove mikrolokacije na području Biogradu gdje su dva tamošnja liječnika pozitivna na COVID-19. Pretpostavka je da je zaraza krenula iz biogradske bolnice i prenijela se na Zadar. 
-U zadarskoj bolnici situacija je pod nadzorom i omogućeno je nesmetano pruženje zdravstvene zaštite. No bolnica u Biogradu se dezinficira i prenamijenit će se u bolnicu za smještaj oboljelih od koronavirusa zbog činjenice da je značajan dio njezinih zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji,  kazao je Beroš. 

U Hrvatskoj su do sada tri osobe preminule od koronavirusa, a 37 ih je izliječeno.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić rekla je da nitko od bolesnika na respiratoru nije u kritičnom stanju.
-Oni su loše, ali stabilno i nadamo se da će se izvući - rekla je Markotić te dodala kako velika većina oboljelih ima blaže obilke bolesti.

Na tržnicama se otvaraju samo specijalizirane trgovine

Načelnik Stožera, potpredsjednik Vlade Davor Božinović pojasnio je najavu otvaranja trgovina na tržnicama istaknuvši da to neće biti prodaja rinfuze niti voća i povrća te će biti otvorene samo specijalizirane trgovine. 
-Pokušavamo balansirati između održavanja gospodarstva, ali to se ne smije tumačiti da sad svi mogu ići van i zadržavati se na tržnicama i tim prostorima.  Glavna poruka je i dalje - ostanite doma - istaknuo je Božinović.

 

Pročitano 981 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić