NAJNOVIJE
U Republici Hrvatskoj 50 novozaraženih osoba koronavirusom, jedna osoba preminula

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 50 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1117.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 14:14)
HGK: Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka

Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka te se očekuje oko 750 tisuća tona pšenice sa zasijanih 136 tisuća hektara. Pšenica je jedna od rijetkih samodostatnih kultura jer se hrvatske potrebe za pšenicom kreću oko 400 tisuća tona, što znači da ćemo za izvoz imati oko 350 tisuća tona, objavila je Hrvatska gospodarska komora.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 12:55)
U OBŽ 3 novopozitivne osobe

Na području Osječko-baranjske županije tri su osobe novopozitivne na koronavirus. 

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 09:33)
U županiji 7 novooboljelih; jedna iz Vukovara

Na području Vukovarsko-srijemske županije 7 je novoboljelih od koronavirusa.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 08:14)
U Vukovaru među zaraženima od koronavirusa i dijete

U priopćenju Stožera civilne zaštite grada Vukovara navode kako je u Vukovaru 11 pozitivnih osoba na koronavirus. Jedna osoba zaražena malodobno je dijete. 

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 08:04)
Nove mjere od ponedjeljka, maske obvezne u trgovini i ugostiteljstvu

Stožer civilne zaštite uvodi novu, nužnu mjeru obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:23)
U Republici Hrvatskoj 140 novooboljelih osoba od koronavirusa

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:08)

U Osječko-baranjskoj županiji ukupno 37 osoba zaraženo koronavirusom

U Osječko-baranjskoj županiji ukupno je 37 osoba zaraženo koronavirusom, od čega se 36 osoba nalazi u KBC Osijek, dok je jedna osoba u našičkoj Općoj županijskoj bolnici.

-Ukupno četiri osobe su trenutno na respiratoru, a dva pozitivna pacijenta otpuštena su kući. Što se tiče medicinskog osoblja, nemamo nijednog pozitivnog djelatnika, a broj djelatnika u samoizolaciji isti je kao jučer, dakle 86 – rekao je ravnatelj KBC-a Osijek, dr. Željko Zubčić.

Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije nastavlja s testiranjem, kao i dosad. U četvrtak je odrađeno 48 testova, od kojih je šest bilo pozitivnih, pet na području Osječko-baranjske županije i jedan s područja Vinkovaca.

-Pratili ste događanja u cijeloj Hrvatskoj i izjave nacionalnog Stožera, gdje je ministar rekao da imamo određeni blagi pad u broju oboljelih, a naša županija u tom smislu drži taj trend. Prije nekoliko dana smo na isti broj testiranja imali 11 oboljelih, a danas imamo šest – rekao je Zlatko Pandžić, ravnatelj ZZJZ.

U Osječko-baranjskoj županiji osim broja novooboljelih, pada i broj kršenja mjera samoizolacije, pa su u protekla 24 sata utvrđena dva takva slučaja. Kada je riječ o kontrolnim punktovima, Policijska uprava postavila je osam stalnih punktova na ulazu u županiju i 23 privremena, koji se premještaju po županiji.

-Na osam stalnih punktova sedam osoba nije imalo propusnice i oni su vraćeni, dok je unutar županije također evidentirano sedam osoba bez propusnice – rekao je načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece.

Načelnik Stožera civilne zaštite Goran Ivanović na današnjoj je konferenciji za medije uputio je apel trgovačkim centrima.

-Apeliramo na trgovačke centre da ne šalju letke po selima i kućama, smatram nepotrebnim reklamirati da je neki artikl 5% jeftiniji u jednoj trgovini u odnosu na drugu, to stvara problem lokalnim stožerima koji moraju izdavati propusnice – rekao je načelnik Stožera i poručio trgovačkim centrima da rade na tome da ispred svojih trgovina kupcima daju rukavice i na taj način ih zaštite. Pozvao je sve trgovce kao i građane da kupuju robu od lokalnih proizvođača i OPG-ova.

Pročitano 161 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija