Ispiši ovu stranicu

Hrvatski Crveni križ upozorava građane

Hrvatski Crveni križ upozorava građane Arhiva

Crveni križ upozorava građane: Oprez, pojavili su se lažni volonteri, prevaranti koji traže novčanu naknadu za dostavu hrane i lijekova

Hrvatski Crveni križ (HCK) upozorio je u četvrtak građane, osobito stare, nemoćne, bolesne i one u samoizolaciji koji nemaju nikoga da ih opskrbi namirnicama, da su se pojavili ljudi koji se predstavljaju kao volonteri Crvenoga križa i traže novčanu naknadu za dostavu hrane i lijekova.

HCK građanima poručuje da budu oprezni te da volonteri Crvenoga križa za svoju pomoć koju pružaju ranjivim skupinama u vrijeme epidemije koronavirusa ne traže nikakvu novčanu naknadu.

-Volonteri Crvenoga križa nose vidljive oznake crvenoga križa, najavljuju svoj dolazak i ispunjavaju obrazac s potrebnim podacima, a uz sve to strogo se pridržavaju svih mjera sigurnosti s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom- ističe Crveni križ u priopćenju.

HCK smatra kako je tužno što ima onih koji zloupotrebljavaju ovu ionako tešku situaciju i apelira na sve da je sada vrijeme za pokazivanje ljudskosti i međusobne podrške.

Navode kako su potrebe građana, osobito onih s područja grada Zagreba, iznimno velike i nastoje pružiti pomoć svima kojima je doista i potrebna.

Pročitano 753 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI