Ispiši ovu stranicu

Vukovarka poziva sve koji to žele i mogu da se uključe u šivanje zaštitnih maski

Maja Prakaturović dnevno sašije 40-tak maski Maja Prakaturović dnevno sašije 40-tak maski Foto: MP

U općoj nestašici zaštitnih maski koje su ovih dana vrlo tražene i koje predstavljaju značajnu psihološku pomoć osobama koje rade u izloženim profesijama dok traje epidemija korona virusa,  lijepa je vijest iz Vukovara o našoj sugrađanki koja je zasukala rukave i dnevno sašije do 40-tak dvoslojnih, pamučnih i perivih zaštitnih maski, a potom ih besplatno dijeli ljudima u potrebi.


Maja Prakaturović predsjednica je Udruge - Tko se boji sutra još?, udruge za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju i na ovaj način ta udruga želi pokazati zajednici da su i oni koji često traže tuđu pomoć i podršku, sada u ovim kriznim vremenima  spremni pomoći drugima. 

- Apeliram na sve koji to znaju, žele  i mogu da počnu šivati maske. Puno je ljudi sada u kućama zbog korona virusa. Daleko sam od prave krojačice, ali ću rado svima dati «recept» kako da ih naprave.  Nije komplicirano. Naše maske nisu na prodaju, moramo jedni drugima pomagati u ovim teškim vremenima i pokazati zajedništvo. Imamo jako puno zamolbi ne samo iz Vukovara nego i iz drugih gradova, javljaju nam se i liječnici i medicinske sestre i radnici u opskrbi te svi drugi koji su izloženi,  potražnja je uistinu ogromna, a upravo sam sašila maske za djelatnike jednog velikog trgovačkog lanca u Vukovaru, za Sklonište za žene i dr.. Dnevno mogu u ovim uvjetima napraviti najviše 40-tak maski – govori Prakaturović, naglašavajući da to možda nije puno, ali da su u njihovoj udruzi sretni je taj broj znači 40 mirnijih i sigurnijih ljudi.  

Više o udruzi i njihovoj akciji s maskama uz video kako sašiti masku  može se pronaći na facebook stranici Tko se boji sutra još?

Maske


Pročitano 1060 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar