NAJNOVIJE
Službeno je: Penava i Škoro zajedno na parlamentarne izbore!

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro održali su konferenciju za medije na kojoj je i službeno potvrđeno kako zajedno izlaze na predstojeće parlamentarne izbore u srpnju.

(Subota, 30 Svibanj 2020 16:19)
Jedna novooboljela osoba od koronavirusa u Republici Hrvatskoj

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je kako je broj novooboljelih na području Hrvatske u 24 satnom razdoblju 1, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246.

Novooboljela osoba nalazi se u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Do sada su testirane 66144 osobe, od toga 635 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju je 27 osoba. Od toga su na respiratoru 4 pacijenta.

Ukupan broj ozdravljenih od koronavirusa je 2063 te ukupan broj preminulih na području republike je 103.

(Subota, 30 Svibanj 2020 14:06)
POVODOM DANA DRŽAVNOSTI GRAD VUKOVAR ODAO POČAST ŽRTVAMA DOMOVINSKOGA RATA

Predstavnici Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom obilježili su Dan državnosti odavanjem počasti svima onima koji su svoj život utkali u oltar Domovine te omogućili samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

(Subota, 30 Svibanj 2020 12:20)
Izaslanstvo VSŽ obilježilo Dan državnosti

Izaslanstvo Vukovarsko – srijemske županije na čelu s županom Božom Galićem položilo je vijenac i zapalilo svijeću povodom Dana državnosti i Dana hrvatskih branitelja.

(Subota, 30 Svibanj 2020 12:04)
POVJERENSTVO GO HDZ VUKOVAR OBILJEŽILO DAN DRŽAVNOSTI

Povjerenstvo Hrvatske demokratske zajednice Grada Vukovara povodom obilježavanja  Dana državnosti položilo je vijence i zapalilo svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata.

(Subota, 30 Svibanj 2020 11:56)
Bez novooboljelih od koronavirusa u OŽB

U Osječko-baranjskoj županiji osmi dan bez novooboljelih od koronavirusa. 

(Subota, 30 Svibanj 2020 10:17)
U VSŽ povoljna epidemiološka situacija, zatvorene COVID-19 ambulante

U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija i dalje je stabilna, te u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19.

(Subota, 30 Svibanj 2020 09:42)

Vukovarka poziva sve koji to žele i mogu da se uključe u šivanje zaštitnih maski

Maja Prakaturović dnevno sašije 40-tak maski Maja Prakaturović dnevno sašije 40-tak maski Foto: MP

U općoj nestašici zaštitnih maski koje su ovih dana vrlo tražene i koje predstavljaju značajnu psihološku pomoć osobama koje rade u izloženim profesijama dok traje epidemija korona virusa,  lijepa je vijest iz Vukovara o našoj sugrađanki koja je zasukala rukave i dnevno sašije do 40-tak dvoslojnih, pamučnih i perivih zaštitnih maski, a potom ih besplatno dijeli ljudima u potrebi.


Maja Prakaturović predsjednica je Udruge - Tko se boji sutra još?, udruge za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju i na ovaj način ta udruga želi pokazati zajednici da su i oni koji često traže tuđu pomoć i podršku, sada u ovim kriznim vremenima  spremni pomoći drugima. 

- Apeliram na sve koji to znaju, žele  i mogu da počnu šivati maske. Puno je ljudi sada u kućama zbog korona virusa. Daleko sam od prave krojačice, ali ću rado svima dati «recept» kako da ih naprave.  Nije komplicirano. Naše maske nisu na prodaju, moramo jedni drugima pomagati u ovim teškim vremenima i pokazati zajedništvo. Imamo jako puno zamolbi ne samo iz Vukovara nego i iz drugih gradova, javljaju nam se i liječnici i medicinske sestre i radnici u opskrbi te svi drugi koji su izloženi,  potražnja je uistinu ogromna, a upravo sam sašila maske za djelatnike jednog velikog trgovačkog lanca u Vukovaru, za Sklonište za žene i dr.. Dnevno mogu u ovim uvjetima napraviti najviše 40-tak maski – govori Prakaturović, naglašavajući da to možda nije puno, ali da su u njihovoj udruzi sretni je taj broj znači 40 mirnijih i sigurnijih ljudi.  

Više o udruzi i njihovoj akciji s maskama uz video kako sašiti masku  može se pronaći na facebook stranici Tko se boji sutra još?

Maske


Pročitano 307 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija