Ispiši ovu stranicu

Potvrđen prvi slučaj koronavirusom u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Održana je medijska konferencija županijskog Stožera civilne zaštite na kojoj je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u našoj županiji. Kako je rekao župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić zaražena je žena iz Posavskih Podgajaca koja se vratila sa rada u Austriji.. Osoba je testirana te su nalazi pokazali da je pozitivna na koronavirus.

-Radi se o 61-godišnjoj ženskoj osobi koja se 17. ožujka vratila s posla iz Austrije. Hospitalizirana je u OŽB Vinkovci i njezino zdravstveno stanje za sada je stabilno. Osoba je bila u samoizolaciji u obiteljskoj kući u kojoj živi sa suprugom, koji nije povratnik iz Austrije, ali se od povratka supruge također stavio u samoizolaciju. To je iznimno  povoljna situacija jer osoba nije imala drugih kontakata i nije širila zarazu. Molimo sve osobe da se savjesno ponašaju na način kako se ponašala i ova gospođa, tek onda možemo reći da smo učinili sve da smanjimo broj onih koji će se zaraziti od jedne osobe- istaknula je dr. Kata Krešić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo naše županije.

Dodala je kako je to i smisao samoizolacije, a ovo je odličan pozitivan primjer dobrog ponašanja koji bi svi koji dolaze iz drugih krajeva trebali slijediti. Suprug koji ne pokazuje nikakve simptome jučer je i službeno stavljen u samoizolaciju. Prema njezinim riječima, zaražena osoba u našoj županiji do Zagreba se iz Austrije dovezla s osobama iz drugog hrvatskog grada, a u Zagreb je po nju osobnim automobilom otišao njezin suprug. Svi suputnici su u samoizolaciji i epidemiološka služba iz njihova grada je na vrijeme obaviještena.

-U našoj županiji u samoizolaciji je 998 osoba i taj se broj mijenja iz dana u dan , a policija svakodnevno radi na kontroliranju tih osoba. Policija izlazi na svaku dojavu o eventualnom kršenju samoizolacije. Do sada smo imali 116 dojava o kršenju samoizolacije, prilikom čega je utvrđeno 32 kršenja. Moram reći da se građani sve odgovornije ponašaju, pa smo tako za jučerašnji dan imali samo tri dojave o kršenju samoizolacije, od kojih niti jedna nije bila točna, znači nije bilo kršenja- istaknuo je ovom prilikom načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular.

Pročitano 995 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI