Ispiši ovu stranicu

Markotić: Porast oboljelih ne ide prenaglo; ključna iduća tri do četiri tjedna

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Foto: arhiva HRV

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić ocijenila je u utorak da rast broja oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj ne ide prenaglo, no za uspjeh u borbi protiv epidemije ključna su iduća tri do četiri tjedna, javlja Hina.

Markotić je u razgovoru za RTL istaknula da je dobro što u prethodna dva dana nije bilo dvostrukog rasta broja oboljelih, ali ne smijemo se opuštati.

- Ako se uspijemo održati još tri tjedna bez rapidnog rasta, mislim da smo na dobrom putu da budemo među zemljama koje su izvrsno krenule i uspjele održati normalan porast broja oboljelih - rekla je Markotić.

Smatra kako je dobro da je Hrvatska porast broja oboljelih jako odgodila i on ne ide prenaglo.

- Sljedećih nekoliko tjedana je kritično jer se dosta ljudi vratilo sa skijanja i rada u inozemstvu, u Austriji i Sloveniji, a tu je i potres zbog kojega su neki zaboravili na mjere opreza. Tu bi moglo biti novih slučajeva - rekla je Markotić.

Mogućnost da Hrvatska zadrži umjereni rast broja zaraženih ne bi smjela uljuljkati ljude u lažnu sigurnost, u uvjerenje da više nije opasno.

- Jako je važno kako ćemo se ponašati sljedeća tri do četiri tjedna, da se pridržavamo svih mjera. Svi zajedno možemo pobijediti virus i spriječiti štetu. Sigurna sam da to i želimo - poručila je Markotić.

Pročitano 1010 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac