NAJNOVIJE
U Hrvatskoj 223 nova slučaja

U Hrvatskoj su zabilježena 223 nova slučaja oboljenja od korona virusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.226.

(Petak, 25 Rujan 2020 10:07)
U Osječko-baranjskoj županiji 11novooboljelih

U Osječko-baranjskoj županiji 11 je pozitivnih osoba na koronavirus.

(Petak, 25 Rujan 2020 10:06)
Sedam oboljelih u Vinkovcima, jedan u Bošnjacima

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podatcima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata je osam novih pozitivnih osoba na COVID-19.

(Petak, 25 Rujan 2020 09:50)
Ravnateljica vukovarske bolnice dr. Vesna Bosanac poziva na oprez i pridržavanje epidemioloških mjera

Ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar dr. Vesna Bosanac poručila je kako svi moramo i dalje biti vrlo oprezni, posebice stoga što se za neke oboljele od koronavirusa ne zna gdje su se zarazili.

(Četvrtak, 24 Rujan 2020 19:35)
KUP: Sigurne pobjede Vukovara 1991 i Vuteks Sloge

U četvrtfinalnim utakmicama Kupa Nogometnog središta Vukovar, na stadionu u Borovu naselju Vukovar 1991 je pobijedio Slogu Borovo s 3:0. 1:0 Luka Konjević u 4. minuti, 2:0 Marko Ljaljić u 22. i 3:0 Patrik Džalto u '72 minuti susreta. U drugoj utakmici Vuteks Sloga je pobijedila Rusin iz Mikluševaca 4:0. 1:0 Matej Veselinović +9, 2:0 Davor Bratić '12, 3:0 Marko Jelečki '47, 4:0 Davor Bratić '55. U Polufinalu će igrati Croatia – Vuteks Sloga i Vukovar 1991 – Negoslavci.

(Četvrtak, 24 Rujan 2020 15:06)
Održan kamp Hrvatske Wushu-kung fu reprezentacije u Poreču

Od 15. do 20.rujna u organizaciji Hrvatskog wushu saveza održan je kamp Hrvatske Wushu reprezentacije. Od 40-ak odabranih sa područja čitave Hrvatske, troje je bilo pozvano ispred Taijiquan kluba Vukovar. Na kampu su održani seminari i sportske pripreme za nadolazeća europska i svjetska natjecanja. Unatoč pandemijskoj prijetnji uz dobru organizaciju  Hrvatskog Wushu saveza sve je proteklo u najboljem  redu. Održana je i izborna skupština Hrvatskog Wushu saveza na kojoj je prisustvovao predsjednik i glavni trener Vukovarskog taijiquan kluba Andrej Jelečki.

(Četvrtak, 24 Rujan 2020 15:03)
Udruga žena Vukovar okuplja stotinjak članova i tijekom korone striktno provodi mjere zaštite

Brojne aktivnosti u Udruzi žena Vukovar provede se već mjesecima uz obvezno poštivanje mjera koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.  U ovoj se udruzi naime okupljaja stotinjak članova treće životne dobi, a koordinatorica udruge Mirjana Mizdrak Mišanović pojašnjava kako su organizirali rad s korisnicima njihovih programa i projekata.

(Četvrtak, 24 Rujan 2020 15:01)

Vukovarsko Gradsko vijeće izglasalo paket mjerama za korištenje proračunskih sredstava u cilju prilagodbe uvjetima u vrijeme epidemije koronavirusa

Održana elektronička sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara Održana elektronička sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara Foto: HRV

Po prvi puta u povijesti održana je elektronička sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara. Sjednica je bila zatvorena za javnost, ovoga puta i bez aktualnoga sata te s dvije točke dnevnoga reda. Prva je bila izglasavanje Odluke o mjerama za korištenje proračunskih  sredstava Grada Vukovara u cilju prilagodbe uvjetima u vrijeme epidemije koronavirusa, a druga podnošenje izvješća o radu gradonačelnika u zadnjih šest mjeseci.

Vijećnici Gradskoga vijeća Grada Vukovara elektroničkim su putem, većinom glasova, usvojili Odluku o paketu mjerama za korištenje proračunskih sredstava u cilju prilagodbe uvjetima u vrijeme epidemije koronavirusa.

BEZ ZAKUPNINE I NAKNADE ZA ČIŠĆENJE

Grad Vukovar ovom odlukom preusmjerava proračunska sredstava s ciljem pomoći posebno pogođenim skupinama građana kao što su mlade obitelji te vukovarskim gospodarstvenicima jer one donose mjere uštede koje će dati poticaj za zadržavanje radnih mjesta, ali i rješavanje problema nelikvidnosti onima čija je poslovna aktivnost smanjenja. Tako primjerice, svi poslovni subjekti koji su zakupnici nekretnina u vlasništvu Grada Vukovara, a kojima je poslovna aktivnost obustavljena, ograničena ili smanjena sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, oslobađaju se obveze plaćanja zakupnine za zakup nekretnina u vlasništvu Grada i naknade za čišćenje zajedničkih dijelova zgrade, počevši od zakupnine i naknade za čišćenje za mjesec ožujak pa sve do ukidanja protuepidemijskih mjera odnosno obustave ili ograničenja rada.

Obustavljaju se i isplate udrugama kojima su odobrena financijska sredstva sukladno Programu javnih potreba u sportu, a koja su dodijeljena na temelju javnih natječaja i poziva, osim isplate sredstava koja su odobrena za ispunjavanje obveza iz radnog odnosa po ugovorima o radu.  

Obustavljaju se isplate udrugama i vijećima nacionalnih manjina kojima su odobrena financijska sredstva sukladno Programu javnih potreba u području društvenih djelatnosti, a koja su dodijeljena na temelju javnih natječaja i poziva, osim udrugama koje su na temelju propisa izrijekom navedena kao provoditelj određene aktivnosti, a to su Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar, Vatrogasna zajednica Vukovar i Socijalna samoposluga Vukovar te isplate sredstava koja su odobrena za ispunjavanja obveza iz radnog odnosa po ugovorima o radu.

POMOĆ NAJUGROŽENIJIMA 

Kako bi se pomoglo najugroženijim skupinama građana za kupovinu neophodnih potrepština interventno će se sufinancirati Socijalna samoposluga u iznosu 20.000  kuna. 

Jedna od mjera odnosi se i na mlade obitelji. Usluge Dječjih vrtića Vukovar 1 i 2 za mjesec ožujak roditelji će plaćati 50 % mjesečnog iznosa, a za ostale mjesece u kojima djeca neće pohađati vrtić, roditelji će biti oslobođeni plaćanja vrtića.

Vijećnici su odlučili i kako se obustavljaju i sve planirane kulturne, turističke i sportske manifestacije do ukidanja Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

POMJEREN ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA STAMBENO ZBRINJAVANJE

Prijava za stambeno zbrinjavanje kadrova za 2020. godinu, po novoj odluci moći će se podnijeti do 30. travnja ove godine, kako bi se građanima omogućilo podnošenje prijave, odnosno prikupljanje dokumentacije koju prijava mora sadržavati.

Uvažavajući protuepidemijske mjere Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, radi što manje potrebe građana za izlaskom iz kuće ili stana i što manjeg kontakta odgodit će poduzimanja mjera prisilne naplate dužnicima Grada Vukovara po svim osnovama.

Privatni iznajmljivači koji su pogođeni izvanrednom situacijom pandemije COVID – 19 oslobodit će se plaćanja obveza paušalnog poreza djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu za 2020. godinu u Vukovaru.

Do donošenja odluke o opozivu Odluke o nastupanju posebnih okolnosti, od obveze plaćanja komunalne naknade oslobađaju se obveznici koji obavljaju one djelatnosti čiji se rad obustavlja.

Kako bi se pomoglo gospodarstvenicima koji su direktno pogođeni novonastalim okolnostima svi gospodarstvenici koji imaju sklopljene ugovore o zakupu javnih površina, a čija je djelatnost zabranjena ili će biti zabranjena u uvjetima proglašene epidemije na području Republike Hrvatske, oslobađaju se plaćanja zakupa javne površine dok traje zabrana obavljanja tih djelatnosti.

Elektronička sjednica Gradskoga vijeća Grada Vukovara okončana je podnošenjem izvješća o radu gradonačelnika Ivana Penave u zadnjih šest mjeseci.

Pročitano 639 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija