Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Zbog kršenja samoizolacije, Policija će biti rigoroznija

Ilustracija Ilustracija HRV

S obzirom na ozbiljnost cjelokupne situacije i pojave koronavirusa u cijeloj Hrvatskoj, a i na neodgovornost građana koji ne poštuju preporuke Nacionalnog stožera, iz vukovarsko-srijemske Policijske uprave apeliraju na građane da sve dok se ne postigne prijeko potrebna razina osviještenosti i ponašanje koje mora biti u skladu sa odredbama vezanim za karantenu, odnosno samoizolaciju i preporučene mjere ponašanja, Policija će djelovati sukladno propisanim mjerama.

Naime, mjerama, obvezama, uputstvima i preporukama propisanim na dobrobit svakog čovjeka, trenutno su osnovna i najvažnija snaga za otpor virusnoj zarazi koja ozbiljno ugrožava naše zdravlje.

-Zatrpani smo dojavama o kršenjima samoizolacija i još više o kršenjima preporučenih ponašanja u javnosti, kojima je cilj borba protiv navale virusne zaraze. Međutim, ne želimo ovdje naglasiti pregršt dojava u smislu naše opterećenosti, već ukazati na činjenicu učestalosti trenutno neprihvatljivog, nepreporučenog, nesavjesnog i bezobzirnog ponašanja  - kaže glasnogovornik PU vukovarsko – srijemske, Dragoslav Živković.

Dodaje kako se dojave odnose na kršenja samoizolacija, na ne poštivanje preporučenih mjera najviše izražene u vidu vaše upitne prisutnosti na nekim javnim mjestima te preslobodnog, u odnosu na propisane mjere,  ponašanja pojedinaca na javnim mjestima.

-Mi trebamo vašu pomoć, a pomoć ćemo vam bezrezervno pružiti. Slobodno nas zovite svim dostupnim kanalima i javljajte nam o događajima i pojavama koje svojim obilježjima ukazuju na neprihvatljivo ponašanje – apelira Živković. Građanima skreću pozornost na propitivanje vlastitog ponašanja i potrebe te preporučuju da se ne izlažu mogućem izvoru infekcije, dovodeći tako u opasnost sebe, svoju obitelj i više ljudi.

Zbog toga su predložene sve strože mjere, koje mora podnositi cijela javnost.

-Policija je već angažirana u brojnim intervencijama i provjerama stanja sigurnosti, no to nas neće pokolebati i nastaviti ćemo provoditi svoje zakonske ovlasti i odluke vezane za trenutnu zdravstvenu krizu, te ćemo nepobitno reagirati prema svakomu tko se društveno neprihvatljivo ponaša - kaže Živković.

Sve policijske postaje PU vukovarsko-srijemske će na svom postajnom području intenzivirati svoj rad i provjeravati kretanja i zadržavanja osoba na javnim mjestima (nepotrebno šetanje po ulicama, nepotrebno zadržavanje po trgovinama, na šetnicama i drugim javno dostupnim mjestima) te će provjeravati pridržavanja mjera samoizolacije ali i mjera preporučenih ponašanja za pučanstvo koje nema određenu mjeru samoizolacije. Ukoliko utvrde kršenja i društveno neprihvatljiva ponašanja postupiti će u skladu sa važećim zakonima i uputama.

Preventivno će reagirati i prema osobama koja nisu obuhvaćena obvezama samoizolacije, te će ih upućivati na preporuke koje se odnose na minimalno izlaganje i izlaske iz vlastitog doma samo u prijeko potrebnim situacijama kao i na poštivanje odredbi vezanih za pravilno održavanje međusobne udaljenosti i pravila ponašanja u određenim objektima.

Posebno će, kako navode, postupati na mjestima gdje na javnim prostorima zateknu veći broj građana, što nema nikakvog opravdanja.

Unatoč opasnosti i za nas same biti će na svim pozicijama i bezrezervno će provoditi odluke nadležnih. Sve što bude u njihovoj mogućnosti, učiniti će da zaštite svoje građane.

  Glasnogovornik Živković nadalje dodaje kako na njihovim internetskim stranicama možete pronaći vrlo korisne savjete vezano za samo zaštitno ponašanje, posebice u odnosu na neke zapažene inkriminirajuće pojave, te građane pozivaju da ih posjetite na toj adresi.

-Ponašajmo se odgovorno, vodimo računa o svom i tuđem zdravlju, budimo dobrobitni i nagrada će nam biti činjenica da smo imali snagu pobijediti i ovu napast – zaključuje Živković.

Pročitano 768 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI