Ispiši ovu stranicu

Penava poručio sugrađanima da budu odgovorni prema sebi i drugima

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara Foto: arhiva HRV

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava poručio je sugrađanima da se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite kako bi zaštitili svoje i zdravlje svojih ukućana.

Naglasio je kako su ljudski životi i zdravlje najvažniji, stoga trebamo biti odgovorni prema sebi i svojim ukućanima, a socijalni kontakt svesti na minimum.

Dodao je kako će, s obzirom da se ova situacija neće povoljno reflektirati na gospodarstvo, Grad maksimalno pomoći poslovnim subjektima i gospodarstvenicima.

-  Nitko nije želio ovakav razvoj događaja koji je rezultirao zatvaranjem ugostiteljskih objekata i vrata velikog broja obrta, otkazivanjem noćenja turista i dolazaka  putničkih brodova, ali na žalost našli smo se u takvoj situaciji i Grad Vukovar će sukladno tome sva financijska sredstva koja mu budu na raspolaganju iskoristiti njima za pomoć – poručio je Penava.

Naglasio je kako vjeruje da će se ova situacija brzo završiti, a gospodarstvo oporaviti pa je najvažnije sačuvati zdravlje. 

- U ovome trenutku nam je najvažnije zadržati mirnoću, ne stvarati paniku i voditi brigu o svojim građanima. Pozivam naše sugrađane da budu odgovorni prije svega prema sebi i svojim obiteljima, a onda, kad god mogu i smognu snagu, da pomognu svojim susjedima i sugrađanima, moramo se držati zajedno. Vjerujem da će ova priča brzo proći, u gospodarskom segmentu ostavit će posljedice, ali najvažniji su ljudski životi i zdravlje i to nam je svima u cilju. Stoga pozivam sve i očekujem da ćemo se ponašati odgovorno u ovoj situaciji – poručuje Penava te podsjeća na mjere Grada Vukovara u cilju sprječavanja širenja virusa.

Pročitano 1128 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac