Ispiši ovu stranicu

Od ponoći na snazi rigorozne mjere

Nove rigorozne mjere Nove rigorozne mjere Foto: arhiva HRV

U Hrvatskoj je porastao broj oboljelih od koronavirusa na 87, zbog čega je Nacionalni stožer civilne zaštite najavio rigorozne mjere za socijalnu distancu na 30 dana. 

- Priprema se odluka kojom će se u Hrvatskoj otkazati svi javni događaji i okupljanja. Obustavit će se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu od iznimne važnosti za građane. Dakle obustavit će se rad ugostiteljskih objekata osim onih za pripremu i dostavu hrane i pučkih kuhinja. Obustavit će se rad svih trgovina osim onih koje prodaju prehrambene i higijenske artikle, ljekarne, benzinske crpke, kiosci, pekarnice, specijalizirane trgovine za prodaju dječje opreme i za prodaju hrane za životinje - izjavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Dodao je da poslodavci moraju osigurati rad od kuće gdje god je to moguće i otkazati službena putovanja u inozemstvo. Što se tiče javnog prijevoza, najavio je da će tu odluku razmotriti u četvrtak.

Mjere stupaju na snagu s prvom minutom četvrtka i trajat će 30 dana, a Božinović je objasnio da će se one pooštravati ili ublažavati ovisi o razvoju situacije.

Što se tiče muškarca koji je preminuo u Istri, a koji je bio u samoizolaciji, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je rekao da se, po svemu sudeći, ne radi o koronavirusu.

Pročitano 2306 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac