Ispiši ovu stranicu

Na području Vukovarsko-srijemske županije nema oboljelih od koronavirusa

Niti jedna osoba na području Vukovarsko-srijemske županije nije pozitivna na korona virus, odnosno svi testirani su negativni, a u kućnoj izolaciji nalazi se preko 300 osoba, izjavio je na konferenciji za medije održanoj u Vukovaru načelnik Stožera civilne zaštite vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić.

-Najvažnije za nas i građane je da sustav funkcionira. Moram reći i da smo donijeli odluku o mobilizaciji dva objekta na području županije. Jedan će biti namijenjen za karantenu vozača kamiona, odnosno prijevoznika koji u našu županiju dovoze ili iz nje odvoze robu kako ne bi imali kontakt s ostalim građanima.  Druga karantena namijenjena je svim ostalim građanima – pojasnio je Kelić. Dodao je i kako je zbog gužvi i čekanja na graničnim prijelazima Crveni križ vozačima teretnih vozila osigurao hranu i piće.

Župan Božo Galić, predsjednik Stožera civilne zaštite vukovarsko-srijemske županije rekao je Stožer donio mjere za sprječavanje širenja virusa COVID-19 koje stupaju na snagu 18. ožujka. Neke od mjera su odgoda svih okupljanja na otvorenom ili zatvorenom prostoru, ograničavanje rada sa strankama, odnosno omogućavanje rada putem telefona, pošte ili e-maila, privremeno zatvaranje gradskih knjižnica, čitaonica i muzeja, zabrana posjeta domovima za starije i nemoćne, a preporučuje se i obustava rada tržnica te ograničenje rada ugostiteljskih objekata i restorana te ostalih uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt uz pojačano čišćenje i dezinfekciju. Preporuka je i da se u javnim ustanovama organizira preraspodjela poslova, odnosno da se oslobode obveza rada kronični bolesnici stariji od 60 godina te djelatnici koji skrbe o djeci ili starijim članovima obitelji.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr Kata Krešić naglasila je kako je epidemiološka situacija stabilna te naglasila koliko je važno da svi ostanu mirni i slušaju savjete i preporuke.
-Savjeta i preporuka treba se maksimalno pridržavati jer u ovakvim situacijama epidemija pojedinac više nije odgovoran samo za sebe, već i sve druge. I sve su mjere usmjerene upravo u tom pravcu, ne samo u zaštiti svog osobnog zdravlja, nego i zaštiti zdravlja drugih ljudi. Pri tome treba zadržati razinu ljudskosti i suosjećanja prema drugim osobama – poručila je dr Krešić.

Načelnik PU VSŽ Fabijan Kapular dodao je kako su u  vremenu od 13. do 16. ožujka evidentirali ukupno devet dojava o kršenju mjera samoizolacije te pozvao sve da budu savijesni i odgovorni građani.

Pročitano 831 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić