Ispiši ovu stranicu

Krenuo projekt ''Škola na daljinu''

Od danas svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole nastavu prate od kuće putem HRT-a. U emisiji Škola na Trećem, uz nastavu hrvatskog i stranog jezika, matematike i prirode, predviđen je veliki i mali odmor tijekom kojih će se emitirati edukativni dokumentarni filmovi, ali i nastava glazbenog, likovnog i tjelesnog. Sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske, Hrvatska radiotelevizija (HRT) u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH sudjeluje u provedbi nastavnog programa i izvođenju nastave na daljinu. Djeca od prvog do četvrtog razreda nastavu će pratiti s pomoću škole na Trećem programu HTV-a, za ostale se priprema nastava putem interneta. 

Učitelji i profesori dužni su biti u školama u kojima će se organizirati i boravak za svu djecu čiji roditelji moraju raditi. Nastava na daljinu u virtualnim učionicama počinje danas za istarske osnovce i srednjoškolce, u ostalim školama trebaju se pripremiti do srijede.

Nastava će pratiti kurikulume, odnosno programe nastavnih predmeta u nižim razredima osnovne škole, a koristiti će se otvoreni obrazovni materijali, materijali obrazovnog i školskog programa HRT-a, kao i materijali izrađeni posebno za tu priliku. Program će poticati učenike na samostalan i kreativan rad, a u suradnji sa svojim učiteljima razredne nastave produbljivati će se i proširivati ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda.

Pročitano 552 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić