Ispiši ovu stranicu

Sve je više zaraženih u Europi, države uvode izvanredna stanja

Žarišta COVID-19 u svijetu Žarišta COVID-19 u svijetu

Prema podacima na stranici Worldometers ujutro u 6 sati diljem svijeta bilo je 169.610 slučajeva koronavirusa, a zbog zaraze je preminulo 6518 ljudi. Izliječenih je 77.776. U Kini ima sve više izliječenih i sve manje novih slučajeva. Kako javlja CNN najviše novih slučajeva sada ima u Europi.

U Europi i svijetu iz sata u sat se objavljuju nove mjere u borbi protiv koronavirusa, pa je tako više afričkih zemalja u nedjelju obustavilo međunarodne letove i zatvorilo granice, Češka je građanima ograničila kretanje, u dijelovima Australije uvedeno je izvanredno stanje, dok je pak u Gvatemali zabilježen prvi smrtni slučaj.

Države Europe uvode strože mjere

Nakon što je to u nedjelju učinilo više europskih zemalja, i Češka, koja broji 253 zaražena, objavila je da pooštrava mjere u borbi protiv koronavirusa. Nove mjere u Češkoj tako uključuju zabranu kretanja građanima do 24. ožujka, osim ako je riječ o odlasku na posao, kupnji najosnovnijih namirnica ili drugim nužnim aktivnostima. Premijer Andrej Babiš rekao je da nove mjere na snagu stupaju od ponoći, dodajući da Vlada preporučuje da oni koji imaju mogućnost rade od kuće ili koriste godišnji odmor. Dodatne mjere su uvedene nakon što je češka vlada izdala naredbu o zatvaranju većine trgovina i restorana na najmanje 10 dana, a ostale mjere uključuju i zabranu većine međunarodnih putovanja, kao i zatvaranje škola.

I Austrija je u nedjelju uvela nova velika ograničenja kretanja na javnim mjestima, pozivajući građane na samoizolaciju i zabranjujući okupljanja više od pet osoba te dodatno ograničavajući ulaske u zemlju. Ljudi bi također svoje domove trebali napuštati samo radi poslova koji se ne mogu odgoditi, kupovine neophodnih namirnica ili pomoći drugima.

Između ostalih, Slovenija je ranije u nedjelju najavila da će od utorka zatvoriti zračni prostor, Slovačka i Srbija su uvele izvanredno stanje, dok će Njemačka zatvoriti granice prema Austriji, Švicarskoj i Francuskoj.

Pročitano 681 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac