Ispiši ovu stranicu

SDP: Zbog korona virusa građane treba osloboditi plaćanja režijskih troškova

ŽO SDP Vukovarsko-srijemske županije ŽO SDP Vukovarsko-srijemske županije Foto: arhiva HRV

S epidemijom korona virusa i sve oštrijim i širim mjerama koje se poduzimaju s ciljem zaustavljanja širenja virusa oglasio se i SDP Vukovarsko – srijemske županije sa svojim prijedlogom mjera. Podsjećaju kako je SDP Hrvatske predložio niz mjera za ublažavanje posljedica pandemije koje je izradio stranački tim.

Kako navode osim poznatih preporuka i pojačanih higijenskih postupanja bitne su i one koja sve nas upozoravaju kako zaštititi sebe i druge od moguće zaraze koronavirusom. Prema navodima predsjednika SDP-a Vukovarsko – srijemske županije Žejka Saboa jako je bitno da se i u drugim sektorima poduzmu aktivnosti koje će omogućiti neka financijska olakšanja onima kojima je to potrebno.

„Gospodarstvenicima treba omogućiti oslobađanje lokalnih davanja sve dok traje ovakva situacija. Također, zbog poremećaja koji će se događati (bolovanja, neplaćeni odmori ili otkazi), treba omogućiti oslobađanje plaćanja svih režijskih troškova i građanima kojima je to potrebno, a sve dok se stanje ne normalizira. Ovakvo djelovanje je nužno primijeniti u cijeloj našoj županiji, te ovim putem pozivamo čelnike općina, gradova i župana na hitno postupanje“ -  navodi Sabo.

Pročitano 944 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac