Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Stožer: Broj zaraženih koronavirusom će rasti

Ministar Vili Beroš Ministar Vili Beroš Novosti

Na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako je jasno da će broj novooboljelih u Hrvatskoj idućih dana rasti, no iz Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske upozoravaju da se koronavirusa ne treba bojati kao velike pošasti te da panika čini štetu.

- Potrebno je znati da će broj novooboljelih u Hrvatskoj narednih dana porasti. To je potpuno jasno. Epidemija nije još dosegnula svoj vrhunac, nadamo se da će ubrzo i dosegnuti i početi jenjavati - rekao je ministar Beroš.

Ministar je također poručio kako se ove bolesti i infekcije ne treba bojati kao velike pošasti.

- Trebamo biti oprezni što jesmo, nastojimo smanjiti lokalnu transmisiju. U tom kontekstu, možemo imati savršene mjere, međutim, odgovornost svakoga nas je najveća u ovom trenutku. Izbjegavati javna okupljanja, poslovne poduhvate koji nisu nužni i ponašati se sukladno preporukama Zavoda za javno zdravstvo. To je ono što može znatno utjecati na epidemiološku sliku - poručio je Beroš.

U petak ujutro zabilježena su nova četiri slučaja zaraze koronavirusom te ih je sada ukupno 31. Članovi stožera naglasili su da još uvijek u Hrvatskoj nije zabilježena lokalna transmisija, već kako je riječ o bliskim kontaktima i uvezenim zarazama.

Pročitano 738 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI