NAJNOVIJE
Tri novooboljele osobe na području Vukovarsko-srijemske županije

Tri su novooboljele osobe od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije, priopćio je Stožer Civilne zaštite VSŽ.

(Subota, 28 Ožujak 2020 17:09)
Tržnica se otvara u ponedjeljak

Odlukom gradskih vlasti od ponedjeljka, 30. ožujka, Gradska tržnica Vukovar ponovo otvara svoja vrata, objavljeno je na internetskoj stranici Grada Vukovara.

(Subota, 28 Ožujak 2020 16:47)
Od koronavirusa umro peti bolesnik

U Hrvatskoj su tijekom dana potvrđena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminula je i peta žrtva, izvijestio je Nacionalni stožer Civilne zaštite.

(Subota, 28 Ožujak 2020 16:29)
Noćas pomičemo kazaljke sata s 2 na 3 sata

U nedjelju 29. ožujka pomicanjem kazaljke za jedan sat unaprijed počet će ljetno računanje vremena, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.

(Subota, 28 Ožujak 2020 13:18)
U Osijeku četiri nova bolesnika
Na području Osječko-baranjske županije u protekla 24 sata evidentirane su četiri novooboljele osobe od koronavirusa, ukupno ih je 41, a četiri su pacijenta na respiratoru, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.
(Subota, 28 Ožujak 2020 13:16)
Kapetan Dragan odslužio kaznu, na Bajakovu protjeran iz Hrvatske

Na graničnome prijelazu Bajakovo hrvatski su policijski službenici protjerali iz Hrvatske Dragana Vasiljkovića poznatoga pod nadimkom kapetan Dragan.

(Subota, 28 Ožujak 2020 10:21)
U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji od jučer nema novooboljelih od korona virusa tako da je ukupni broj oboljelih tri, priopćio je Stožer CZ Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 28 Ožujak 2020 10:04)

Stožer: Broj zaraženih koronavirusom će rasti

Ministar Vili Beroš Ministar Vili Beroš Novosti

Na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako je jasno da će broj novooboljelih u Hrvatskoj idućih dana rasti, no iz Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske upozoravaju da se koronavirusa ne treba bojati kao velike pošasti te da panika čini štetu.

- Potrebno je znati da će broj novooboljelih u Hrvatskoj narednih dana porasti. To je potpuno jasno. Epidemija nije još dosegnula svoj vrhunac, nadamo se da će ubrzo i dosegnuti i početi jenjavati - rekao je ministar Beroš.

Ministar je također poručio kako se ove bolesti i infekcije ne treba bojati kao velike pošasti.

- Trebamo biti oprezni što jesmo, nastojimo smanjiti lokalnu transmisiju. U tom kontekstu, možemo imati savršene mjere, međutim, odgovornost svakoga nas je najveća u ovom trenutku. Izbjegavati javna okupljanja, poslovne poduhvate koji nisu nužni i ponašati se sukladno preporukama Zavoda za javno zdravstvo. To je ono što može znatno utjecati na epidemiološku sliku - poručio je Beroš.

U petak ujutro zabilježena su nova četiri slučaja zaraze koronavirusom te ih je sada ukupno 31. Članovi stožera naglasili su da još uvijek u Hrvatskoj nije zabilježena lokalna transmisija, već kako je riječ o bliskim kontaktima i uvezenim zarazama.

Pročitano 114 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija