Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Dr. Bosanac:Nema oboljelih od korona virusa

U vukovarskoj Općoj županijskoj bolnici i bolnici hrvatskih veterana  bolnici nema oboljelih od korona virusa.- izjavila je to ravnateljica ove zdravstvene ustanove dr. Vesna Bosanac.

Naglasila je kako se društvenim mrežama proširila  netočna informacija te da je riječ o starijoj osobi koja je primljena u bolnicu zbog izraženog kašlja i upalom dišnih puteva.

-Pacijentica je bila u kontaktu s osobom koja je nedavno došla iz Italije. Mi smo postupili po svim naputcima, stavili  smo osobu u izolaciju, uzeli uzorke poslali za Zagreb i dobili informaciju da su uzorci negativni, a čekaju se rezultati za osobu s kojom je starija pacijentica bila  kontaktu.- rekla je dr. Bosanac.

Naglasila je kako nema mjesta panici niti strahu te da u Vukovaru nema niti jednog pacijenta dokazanog s korona virusom te je da važno da se javnost drži uputa preko  medija i kriznoga stožera da se moraju javiti telefonom ili liječniku primarne zdravstvene zaštite ili epidemiologu ukoliko su došli iz zemalja gdje se pojavio korona virus kao žarište.

-Mi smo osigurali sobe za izolaciju gdje možemo na pravi način pacijentima uzeti uzorke o poslati ih na analizu, a ukoliko uzorci budu pozitivni onda ćemo takve pacijente slati na liječenje u kliničke bolničke centre u Osijek i Zagreb- rekla je dr. Bosanac.

Pročitano 2452 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI