NAJNOVIJE
Otvaranjem birališta u Australiji počeli izbori za Hrvatski sabor

Otvaranjem tri od četiri biračka mjesta u Australiji, u ponedjeljak u 23 sata po hrvatskom vremenu, počeli su izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora koji se u inozemstvu održavaju dva, a u Hrvatskoj jedan dan, u srijedu, 17. travnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:09)
Danas i sutra izborna šutnja

Nakon mjeseci neslužbene i 16 i pol dana službene promidžbe u kojoj su političke stranke i kandidati uvjeravali birače da baš njima trebaju dati 'ulaznicu' za Hrvatski sabor na izborima u srijedu, 17. travnja, u Hrvatskoj je u ponoć nastupila dvodnevna izborna šutnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:07)
Nikola Todorović seniorski je prvak Hrvatske

Članovi kluba dizača utega "Vukovar", imali su uspješan dvodnevni nastup u Osijeku, gdje je održano Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke. Seniorski Prvak Hrvatske u sve tri dizačke discipline (trzaj, izbačaj i biatlon) s tri zlatna odličja je Nikola Todorović, kojem je pripao i pehar za apsolutni plasman na drugo mjesto. Nikolu je u pohodu za titulu najuspješnijeg seniora Hrvatske omeo Križan Rajić iz KDU "Split" za minimalnih 0,1 "sinclair" bod.

Tri srebra su pripala Viktoru Renduliću, tri bronce Saši Turukalo i Kristijanu Bertranu, dok je jedno srebro pripalo Tanji Turukalo u trzaju, ali je iz zdravstvenih razloga morala odustati od daljnjeg natjecanja. Ostvareni rezultat od 66 kg. je novi državni rekord za kadetkinje u kategoriji do 81 kg. Broncu i dva četvrta mjesta osvojila je Maja Kell, tri četvrta mjesta su pripala Nataši Dermiček i Davidu Todoroviću, dok je Sergej Gavrovski tri puta peti.

Rezultati KDU "Vukovar" : Nataša Dermiček 50+60=110 kg. do 59 kg., Maja Kell 56+61=117 kg. do 71 kg., Tanja Turukalo 66 kg. + odustajanje do 81 kg. Viktor Rendulić 53+65=118 kg. do 61 kg., Saša Turukalo 48+60= 108 kg. do 61 kg., Nikola Todorović 120+145=265 kg. do 81 kg., David Todorović 111+130=241 kg. do 96 kg., Kristijan Bertran 100+145 = 245 kg. i Sergej Gavrovski 80+115= 195 kg. +109 kg.

(Utorak, 16 Travanj 2024 08:30)
Nikola Busić prvi u Osijeku u utrci na pet kilometara

Izniman rezultat ostvario je Nikola Busić, kadet Atletskog kluba "Maraton" Vukovar na natjecanju u utrci na 5 kilometara u sklopu Osječkog Ferivi polumaratona. Distancu od 5 kilometara istrčao je za impresivnih 17 minuta i 35 sekundi osvojivši prvo mjesto.

-Za trkača od 15 godina ovo je izniman rezultat ali treba biti pažljiv glede na sve aspekte razvoja jednog ovako mladog i perspektivnog trkača i kroz periodizaciju postupno graditi napredak- rekao je trener Srećko Ilinčić.

U sklopu utrke na 21 kilometar nastupili su i drugi članovi Ak Maraton Vukovar: Stipica Bagarić, Bruno Preradović, Bojan Jendričko, Vedran Jesenović, Siniša Busić, Domagoj Šeremet, Vanda Zahirović, Lidija Piljaš i Mirela Jelica.

(Utorak, 16 Travanj 2024 08:27)
Vukovarske karatistice plasirale su se na Prvenstvo Balkana

Ivanja Reka bila je domaćin Kupu Hrvatske za mlađe uzraste u katama i borbama. Na kupu su nastupile i natjecateljice Karate kluba Vukovar '91. Prvo mjesto osvojila je Una Bođirković u katama dok je Ena Kunić bila treća. Agata Šeremet, Tena Čošić i Roula Shoukry osvojile su treće mjesto u borbama. Petri Barun, Klari Adžagi i Klari Sabo nedostajalo je malo sportske sreće za osvajanje medalje.

Ovaj turnir bio je i kvalifikacijski turnir za odlazak na Prvenstvo Balkana koje će se održati u Istanbulu, a iz kluba su izvijestili da su sve cure izborile plasman na prvenstvo te će predstavljati Republiku Hrvatsku i Grad Vukovar.KK Vumkovar 91

(Utorak, 16 Travanj 2024 08:24)
Alen Bilogrević drugi na prvenstvu Hrvatske u wushu sportskim disciplinama

U Zagrebu je u sportskoj dvorani Vinko Bek držano prvenstvo Hrvatske u wushu sportskim disciplinama. Sportaši iz cijele Hrvatske na prvenstvu su se natjecali u disciplini Dinamički Tui shou (gurajuće ruke u kretanju) i disciplini Light Sanda.

Predstavnik Taijiquan wushu kluba Vukovar Alen Bilogrević nastupio je u disciplini Dinamički Tui shou u kategoriji seniora do 75kg. Alen je u teškoj konkurenciji zauzeo sjajno drugo mjesto.

Iako se već godinama radi na Europskim natjecanjima, za razliku od statičkog Tui shou, dinamički Tui shou kao sportska disciplina se do prošle godine nije puno radila na domaćim natjecanjima.

Ali zbog porasta popularnosti proteklih godina ova sportska disciplina je od prošle godine na popisu redovnih natjecanja u kalendaru Hrvatskog wushu saveza.Wushu

(Utorak, 16 Travanj 2024 08:19)
Počela izgradnja vukovarske obilaznice

Dugo očekivani radovi na izgradnji vukovarske obilaznice duge 19 kilometara počeli su u ponedjeljak na dionici Bršadin sjever-čvorište Lužac, u duljini 6,5 kilometara, vrijednoj 28 milijuna eura. Po riječima predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića, riječ je o iznimno značajnom projektu cestovne infrastrukture za građane Vukovara, vrijednom ukupno više od 100 milijuna eura, prenosi HINA.

(Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 14:34)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Grad Vukovar postao vlasnik sportskoga doma i stadiona u Borovu naselju

  • Ponedjeljak, Ožu 09 2020
  • Piše: 

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava  potpisao je u vukovarskoj Gradskoj vijećnici s ravnateljem Centra za restrukturiranje i prodaju Milanom Plećašom Ugovor o darovanju nekretnina kojim je Grad Vukovar postao vlasnikom sportskoga doma površine 475 m² i sportskog igrališta površine 25 707 m². Potpisivanju je nazočio i ministar državne imovine Mario Banožić.
-Ministarstvo državne imovine temeljem Zakona o pravima državne imovine  je do sada s Vukovarsko-srijemskom županijom odnosno  jedinicama lokalne samouprave  potpisalo 16 ugovora o darovanju ukupne vrijednosti 147 milijuna kuna. Tu je i 11 tabuliranih izjava i 15 ugovora po drugim osnovama. Vrijednost sportskog igrališta i sportskog doma koji smo danas darovali gradu Vukovaru je 4,1 milijun kuna-rekao je Banožić.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava naglasio je važnost ove nekretnine koja će se konačno moći privesti svrsi.

-Riječ je o nekretnini koja je poprilično devastirana još od rata i cilj nam je upravo taj dio grada obnoviti i privesti svrsi odnosno sportskoj namjeni koju je imao i nekada-rekao je Penava te  naglasio kako  će trebati jako puno sredstava kako bi se taj stadion vratio u život i dobio svoju funkciju sportskoga objekta. Ovim činom došlo je do promjene titulara vlasništva čime će Grad Vukovar moći upravljati ovom imovinom i njenom namjenom.

Na upit novinara  je li današnji prijenos prava vlasništva nad stadionom u Borovu naselju i sportskom dvoranom svojevrsni dar pred unutarstranačke izbore u HDZ- u, kako bi se ublažila napetost između predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i gradonačelnika Penave kao dviju suprotstavljenih strana, Penava je odgovorio kako ne misli da je to razlog.

-Uvijek sam pohvaljivao ono što je netko dobro učinio za grad Vukovar, bez obzira kao se zvao i kome pripadao to je moja dužnost i nekakva moralna načela-rekao je Penava dodavši da to sa spomenutim  unutarstranačkim izborima nema nikakve veze.

Vukovar je nakon Domovinskoga rata dobio samo Memorijalno groblje i ćirilične ploče

Upitan da pojasni na što je mislio kada se na svojoj fb stranici  osvrnuo na  BDP  radna mjesta u Vukovaru, Penava je rekao kako je ta objava bila isprovocirana Plenkovićevom izjavom u Dubrovniku, među ostalim i o tome što je sve Plenkovićeva vlada učinila za Vukovar. Penava je rekao kako je takav način  po njemu neprihvatljiv oblik komunikacije između jednog predsjednika Vlade i gradonačelnika, posebno gradonačelnika Vukovara, a kamo li i stranačkih kolega.

-Uvijek ću javno reći ono što je dobro napravljeno. Međutim, jako dobro znam, ali i moji sugrađani, što je u Vukovaru napravljeno i koliko je napravljeno. Podsjećam na sjednicu Vlade u Vukovaru 17. studenoga 2016.  godine kada sam prezentirao premjeru Plenkoviću sve ono što Vukovaru nedostaje, što mu treba i što Vukovar zaslužuje. Tada sam  iznio ključne stvari za grad Vukovar koje su bile u  mome fokusu od početka  moga mandata. Naglasak je  prvenstveno na gospodarstvu koje jedino Vukovar može izvući iz situacije u kojoj se nalazi obzirom na  oko 9, 5 milijardi  kuna pretrpljene ratne štete tijekom Domovinskog rata 1991. Tada sam premjera podsjetio na nekoliko brojki koje oslikavaju situaciju i kvalitetu života građana u Vukovaru. Riječ je broju radnih mjesta u Vukovaru, zatim o BDP-u  koji je stostruko manji u odnosu na prosjek RH, zatim broj stanovnika grada Vukovara. To su relevantne brojke po kojima cijeli svijet prikazuje svoju snagu kad govorimo o gospodarstvu i učincima. Mislim da bi temeljno mjerilo trebalo biti  raste li populacija u toj sredini ili se smanjuje.  Kad sam već bio prozvan, sada 2020. godine, na kraju mandata ove Vlade podvukao sam crtu i pozvao Plenkovića neka vrlo jasno pokaže koji su napredci po ovim kriterijima u gradu Vukovaru? Što je to točno on napravio pa da mu se onda uistinu mogu zahvaliti-rekao je Penava. 

-Gdje su te tvornice ili green field investicije u gradu Vukovaru s kojima se mi ovdje možemo pohvaliti? Koliko smo mi to radnih jeste zahvaljujući investicijama Vlade RH otvorili u Vukovaru, a ako ću biti malo sarkastičan onda mogu reći da jedino što smo mi u gradu Vukovaru dobili  od Domovinskog rata na ovamo, a što nismo imali u bivšoj državi su Memorijalno groblje, ali to je sudbina i povijest tako htjela, i ćirilične ploče - kategoričan je Penava.

Penava je također ustvrdio kako smatra da se s Plenkovićem trebao čuti i konzultirati obzirom na Plenkovićevu izjavu nakon Penavine  press konferencije  o popisu stanovništva za koju  je Plenković rekao, između ostalog, kako je Hrvatska  trideset godina slobodna i demokratska država i da mu je bizarno da SOA i DORH rade popis stanovništva.

-Budući da i u Vukovaru cijelo jedno desetljeće govorimo o popisu stanovništva iz 2011. koji nije realan i ne odražava ni približno pravu sliku ni broj stanovnika u Vukovaru, čudno  mi je kako je predsjedniku Vlade bizarno da SOA i DORH provode popis stanovništva, a nije mu bizarno da to rade manjine. Mislim da je o tome trebao nazvati svoga stranačkoga kolegu i  konzultirati se s njim- zaključio je Penava.  

Pročitano 1590 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija