Ispiši ovu stranicu

Pčelarska udruga Vukovar 91 zainteresirana za apiturizam

U organizaciji Pčelarske udruge Vukovar 91 u hotelu Lav održana su, za sve zainteresirane građane, dva predavanja o pčelama i pčelinjim proizvodima. S obzirom da se članovi udruge žele u bliskoj budućnosti baviti apiturizmom, dr. Gordana Hegić, predsjednica Hrvatskog apiterapijskog društva govorila je o značaju i mogućnostima apiterapije i apiterapijskom turizmu.
-Apiterapija je kultura korištenja pčelinjih proizvoda s ciljem očuvanja zdravlja i poboljšanja kvalitete života, a apiturizam se temelji na upoznavanju ljudi koji sve više teže zdravom načinu života i povratku prirodi, odnosno apikulturi,  poznavanju života i rada pčela, ljekovitih bilja od kojih nastaje med i pčelinjih proizvoda koje bi kasnije konzumirali s ciljem očuvanja zdravlja – pojasnila je Hegić.

Predsjednik udruge pčelara Ivan Dumendžić rekao je kako već iduće godine počinju s radionicama na kojima će pčelari učiti o apiterapiji, a 2022. godine planiraju početi s razvojem apiturizma u gradu.

Potporu apiturizmu u Vukovaru daje i Turistička zajednica grada Vukovara te je  predavanju nazočila i direktorica Marina Sekulić.
-Smatram da apiturizam kao dio agroturizma kod nas ima potencijala i da ćemo ako budemo zajedno surađivali motivirati i potaknuti nove goste da dođu u Vukovar i isprobaju ovu novu, dodatnu turističku ponudu – rekla je Sekulić.

Veterinar Mislav Kovačić održao je predavanje o  veterinarsko-medicinskim proizvodima (VMP) za pčele i dodacima za prihranu pčela.

Pročitano 832 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić