Ispiši ovu stranicu

Rođendan HRV-a

Najslušaniji radio Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatski radio Vukovar danas proslavlja svoj 63. rođendan, a s radom je počeo na Međunarodni dan žena davne 1957. godine. Upisan u povijesti stvaranja Republike Hrvatske kao glas istine iz tada opkoljenoga grada, HRV je dobitnik mnogobrojnih priznanja i nagrada za svoj rad i doprinos u društvenoj zajednici, međutim, kako i sami često ističemo u programu, najdraže su nam priznanje vjerni slušatelji i slušateljice kojih dnevno ima preko sto tisuća iz cijele Hrvatske i svijeta.

Radio Vukovar osnovan je kao prvi lokalni radio u Hrvatskoj izvan sustava Radiotelevizije Zagreb, današnjeg HRT-a i u početku je program emitirao četiri sata dnevno. Imao je važnu informativnu i kulturnu ulogu u vukovarskoj svakodnevici te je iz godine u godinu postajao sve veći i omiljeniji. Pod imenom Hrvatski radio Vukovar djeluje od 4. svibnja 1991. Tijekom Domovinskoga rata  posljednji glas legendarnoga radija čuo se 18. studenog 1991, a u progonstvu se prvi puta u eteru ponovo oglasio 7. rujna 1992. Kući se vraća 23. prosinca 1997. smješten na 11. katu Hotela za samce.  Od 15. rujna 2004. godine Hrvatski radio Vukovar djeluje iz vlastitih prostorija u središtu grada, u Ulici dr. Franje Tuđmana 13, a novinarskom i tehničkom ekipom pokriva događanja u cijeloj Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

HRV je danas moderna medijska kuća koja program emitira 24 sata dnevno na glavnoj frekvenciji 107,2 MHz, a u pojedinim dijelovima Vukovarsko-srijemske županije i na frekvencijama 104,1 i 95,4 MHz.  Okuplja ekipu mladih, obrazovanih, ambicioznih i stručnih djelatnika i novinara, koji su ostali živjeti u Vukovaru i raditi upravo na onim novinarskim načelima koje su nam u nasljeđe ostavili  Siniša Glavašević i ostatak „ratne ekipe“ novinara HRV, a to su sloboda govora, objektivnost, istinita, provjerena i točna informacija.  U više od šest desetljeća dugoj povijesti, HRV je postao jedan od simbola Vukovara, Domovinskog rata, ali i svih Vukovaraca te je opravdao svoj slogan „Dio obitelji“ jer se upravo putem radio prijemnika uselio u sve domove Vukovaraca, ali i brojnih drugih koji nas slušaju na čitavom području koje pokrivaju naše frekvencije. Svjesni naše bogate prošlosti, doprinosa u stvaranju Domovine, neizmjerne zahvalnosti svima koji su pomogli da se naša medijska kuća izdigne iz potpunog ratnog uništenja u jedan od najslušanijih medija u Hrvatskoj, HRV će i u budućnosti ostati vaš "Dio obitelji".

Pročitano 750 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić