Ispiši ovu stranicu

Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.

Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025. Foto: Valerija Lozančić

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara jednoglasno je donesen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.  Za razliku od dosadašnjih programa razvoja poduzetništva koji su se odnosili na godinu dana, ovaj se donosi na pet i uključuje 7 područja koja doprinose razvoju gospodarstva, povećanju zaposlenosti i davanju većih mogućnosti  poduzetnicima.

- Program obuhvaća sedam različitih područja od sufinanciranja kupoprodaje zemljišta, svih onih povlaštenih cijena koje Grad daje u određenim trenutcima do javnih poziva za poduzetnike. Tijekom iduća dva do tri tjedna raspisat će se Javni poziv koji će ove godine  definirati mjere na malo drukčiji način, ali najveći će naglasak biti na tvrtkama koje zapošljavaju u proizvodnji i tu će potpore biti najveće - rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić dodajući kako će za poduzetnike ove godine iz proračuna Grada biti osigurano 1,5 milijuna kuna, slične će potpore davati i Fond za obnovu i razvoj grda Vukovara, a Grad je također za potpore u poljoprivredi izdvojio 800.000 kuna. 

-Pozivam poduzetnika da prate objavu Javnog poziva i nadam se da će potpore biti brzo iskorištene – istaknula je Mujkić.
Jednoglasno ili većinom glasova na sjednici Gradskoga vijeća donesene su i Odluka o pristupanju promjeni Statuta Grada Vukovara, Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Vukovara, Plan djelovanja u području prirodnih nepogoda za Grad Vukovar u 2020., Odluka o izmjenama Odluke o upravljanju i raspolaganju nekretninama u vlasništvu Grada Vukovara te Odluka o stjecanju nekretnine bez naknade. Predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Šota izrazio je zadovoljstvo tijekom i trajanjem sjednice.

Pročitano 895 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić