NAJNOVIJE
Staklena vitrina razbijena, ali Vučedolska golubica nije oštećena u potresu

Arheološki muzej u Zagrebu osigurao je arheološki predmet Vučedolsku golubicu nakon što se zbog potresa razdvojila staklena vitrina na trećem katu stalnog postava Pretpovijesnih zbirki gdje je golubica, koja je u potresu prošla bez oštećenja, bila izložena.

(Nedjelja, 29 Ožujak 2020 09:43)
U Vukovarsko-srijemskoj županiji sedam oboljelih

Još je jedna osoba oboljela od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije tako da sada imamo sedam oboljelih, priopćio je jutros Stožer Civilne zaštite VSŽ.

(Nedjelja, 29 Ožujak 2020 09:37)
Tri novooboljele osobe na području Vukovarsko-srijemske županije

Tri su novooboljele osobe od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije, priopćio je Stožer Civilne zaštite VSŽ.

(Subota, 28 Ožujak 2020 17:09)
Tržnica se otvara u ponedjeljak

Odlukom gradskih vlasti od ponedjeljka, 30. ožujka, Gradska tržnica Vukovar ponovo otvara svoja vrata, objavljeno je na internetskoj stranici Grada Vukovara.

(Subota, 28 Ožujak 2020 16:47)
Od koronavirusa umro peti bolesnik

U Hrvatskoj su tijekom dana potvrđena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminula je i peta žrtva, izvijestio je Nacionalni stožer Civilne zaštite.

(Subota, 28 Ožujak 2020 16:29)
Noćas pomičemo kazaljke sata s 2 na 3 sata

U nedjelju 29. ožujka pomicanjem kazaljke za jedan sat unaprijed počet će ljetno računanje vremena, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.

(Subota, 28 Ožujak 2020 13:18)
U Osijeku četiri nova bolesnika
Na području Osječko-baranjske županije u protekla 24 sata evidentirane su četiri novooboljele osobe od koronavirusa, ukupno ih je 41, a četiri su pacijenta na respiratoru, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.
(Subota, 28 Ožujak 2020 13:16)

Tvrtka Tehnostan primjer je dobre prakse u obnovljivim izvorima energije

Vukovarska tvrtka Tehnostan trenutno je vodeća u Hrvatskoj kada je u pitanju korištenje obnovljivih izvora energije te prva tvrtka za daljinsko grijanje.

Direktor Tehnostana Kristijan Lovrenšćak  pojasnio je kako je Energetski institut Hrvoje Požar prepoznao napore ove tvrtke koja nastoji konvencionalne izvore energije zamijeniti obnovljivim, a sve je započelo 2015 godine, kada su jedan kotao u kotlovnici koja grijanjem opskrbljuje stambene blokove Dunav 1 i 2 te zgradu županije i okolne zgrade prilagodili za korištenje peleta, rekao je Lovrenšćak.

-Prošle godine tvrtka Tehnostan ugradila je 160 solarnih termičkih kolektora, čime je pokrenut je projekt instalacije solarnog termalnog polja koje će sadržavati 566 solarnih termičkih kolektora ukupne instalirane snage 930 kWth.  U 2020. godini bit će instalirano dodatnih 160 solarnih termičkih kolektora, a u 2021. preostalih 246 solarnih termalnih panela.- naglasio je Lovrenšćak

Lovrenšćak je dodao kako su upravo zahvaljujući korištenjima obnovljivih izvora energije  unatoč prošlogodišnjem poskupljenju plina od 7 posto u cijeloj Hrvatskoj, uspjeli zadržati postojeću cijenu grijanja  koja je na snazi od 2016. godine. Naglasio je  i kako Tehnostan, trenutno, osim toplinske energije, iz sunčane energije proizvodi i električnu energiju kojom trenutno zadovoljavaju oko 30 posto ukupnih potreba električne energije u Tehostanu.

Pročitano 223 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija