Ispiši ovu stranicu

Na ulazu u bolnicu postavljena ploča Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo

Suradnju ocjenjuju dobrom, planiraju i poslijediplomski studij Suradnju ocjenjuju dobrom, planiraju i poslijediplomski studij Foto: Marija Molnar

Na ulazu u Opću županijsku bolnicu Vukovar i bolnicu hrvatskih veterana postavljena je ploča Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Tim su povodom vukovarsku bolnicu posjetili dekan fakulteta prof.prim.dr.sc. Aleksandar Včev i doc.dr.sc.Štefica Mikšić, voditeljica Studija za sestrinstvo.

- Naša bolnica osim što pruža zdravstvenu zaštitu pacijentima, intenzivno se bavi stručnim i znanstvenim radom. U tom smislu imamo potpisane sporazume s medicinskim fakultetima u Osijeku, Zagrebu i Rijeci te našim Veleučilištem Lavoslav Ržička. Ovdje postavljena ploča znak je da smo suradna ustanova Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo – rekla je ravnateljica vukovarske bolnice dr.Vesna Bosanac.

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo osnovan je 2017. godine, a dekan Aleksandar Včev suradnju s vukovarskom bolnicom ocjenjuje kao iznimno dobru. Nekoliko su djelatnika naše bolnice ujedno i nastavnici na ovom fakultetu, među njima i zamjenik ravnateljice Bosanac, izv.prof.dr.sc. Siniša Maslovara i glavna sestra vukovarske bolnice doc.dr.sc.Agneza Aleksijević, ujedno prva medicinska sestra u Hrvatskoj koja je docentica.

- Planiramo pokrenuti jedan poslijediplomski studij koji bi se odvijao u ovoj bolnici  i koji ne postoji u Hrvatskoj, a s Veleučilištem Lavoslav Ružička pripremamo studij primljastva tijekom kojega bi se glavnina praktične nastave odvijala upravo u vukovarskoj bolnici. Mislim da je to dobar smjer u kojemu treba ići zdravstvena ustanova i ustanova u visokom obrazovanju, na dobrobit svih građana – istaknuo je Včev.

 

Pročitano 1068 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar