Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Penava: Prikupili smo dovoljan broj potpisa za kandidaturu

Gradonačelnik Ivan Penava  najavio je danas novinarima kako će u petak Ivan Kovač, Davor Ivo Stier i on predati potrebne potpise za unutarstranačke izbore u HDZ-u.

Penava se kandidirao za  zamjenika  predsjednika HDZ-a na  unutarstranačkim izborima 15. ožujka, te naglasio kako su prikupili dovoljan broj potpisa za kandidaturu.

-Osim Vukovarsko-srijemske županije i Slavonije općenito  zahvalio bih se  članovima HDZ-a u Dalmaciji i gradu Zagrebu na prikupljenim potpisima.-istaknuo je Penava.

Penava je ponovio kako je opstrukcija za prikupljanje potpisa bilo te kako je bilo različitih načina sputavanja članstva kako bi im se onemogućilo potpisivanje.

-Treba voditi računa da ovakvih događanja  ne bude u budućnosti  kroz jedan ukupni iskorak demokratizacije unutarstranačkog izbornog procesa te da se članovi ne izlažu bilo kakvome pritisku smislu odabira kandidata za kojeg bi se htjelo glasati.- kazao je Penava.

Spomenuo je i apsurdnu brojku od 211.000 članova kojom se trenutno barata u HDZ-u  jer, tvrdi on, u stvarnosti HDZ ne broji više od 100.000 članova.  Svoje tvrdnje Penava je potkrijepio primjerom malog mjesta Opatovac nadomak Vukovara koje na nekakvom popisu ima oko 80 članova.

-Od toga broja njih 15-20 su već godinama mrtvi, 20-30 ih tu ne živi jer su odselili, tako da realna brojka trenutno u HDZ-u ne prelazi 100.000 članova.- rekao je  Penava.

Dodao je kako se povezano s tom brojkom postoji i  kuriozitet  da za mjesto zamjenika predsjednika HDZ-a  treba prikupiti veći broj potpisa nego za kandidata za predsjednika RH.

- Jasno je kako je riječ o apsurdu kada je riječ o potrebnom broju potpisa potpore za kandidaturu za neku od stranačkih funkcija, a  to dovoljno govori karakteru ovih izbora i kako se provode- dodao je Penava, naglašavajući kako se po prvi puta unutarstranački izbori provode na ovakav način pa stoga ne treba prestrogo suditi nego samo upozoriti na nelogičnosti koje treba  hitno ispraviti i  omogućiti svakome glasaču da glasuje sukladno svojim preferencijama i zaokruži imena za koja smatra da će donijeti najbolje HDZ-u.  

-Najveća borba na predstojećim unutarstranačkim izborima biti  će za mjesto predsjednika stranke.- mišljenja je Penava. On je upozorio kako svi unutar HDZ-a trebaju voditi računa kako će im se, sve ono dobro ili loše, što se sada radi vratiti na isti taj način.

- Poslije izbora opet ćemo imati nekakve ljude i politike kao i utakmice koje slijede. Samo je pitanje u kakvoj ćemo formi biti, odnosno jesmo li izabrali ono najbolje što imamo za utakmice koje nam slijede. Svi znamo kakve su pojedinci imali stavove do sada. Ako netko govori tri godine kako je sve ono desnije od HDZ-a glavni neprijatelj stranke i ne valja kakva je to sada naknadna pamet došla kada se sada govori kako su sada nam glavni prijatelji i poželjni za koalirati. Dakle, netko je onda tri godine vodio pogrešnu politiku. Za mene nije problem kada netko kaže da je pogriješio i kada kaže pogriješio sam i radimo zaokret ali raditi zaokret u politici i pri tome govoriti kako smo super to nije u redu- zaključio je Penava.

Pročitano 929 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI