NAJNOVIJE
Penava: Prikupili smo dovoljan broj potpisa za kandidaturu

Gradonačelnik Ivan Penava  najavio je danas novinarima kako će u petak će Ivan Kovač, Davor Ivo Stier i on predati potrebne potpise za unutarstranačke izbore u HDZ-u.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 15:13)
Tradicionalni novinarski bal okupio 70-tak uzvanika iz cijele županije

U organizaciji Ogranka Hrvatskog novinarskog društva Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima je održan 21. novinarski bal. Riječ je godišnjem događaju za novinare i druge djelatnike u medijima iz naše županije koji iz godine u godinu privlači sve veći broj uzvanika. Tako se od nedavno novinarskome balu odazivaju i glasnogovornici institucija s našega područja.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:57)
Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo uputu školama da otkažu putovanja u Italiju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je uputu osnovnim i srednjim školama da otkažu sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana, a nakon što se žarište koronavirusa razvilo i u nama susjednoj zemlji.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:48)
Policija pronašla drugog sudionika sukoba u Vukovaru

Nakon intenzivnog traganja, vukovarski policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad drugim sudionikom sukoba koji se dogodio 8. veljače pred trgovačkim centrom u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:11)
Uskoro novi krug prijava za subvencije na stambene kredite

Subvencije na stambene kredite kreću od 30. ožujka, a uskoro kreće i program POS+ i POS za stambeno zbrinjavanje deficitarnog kadra na području cijele Republike Hrvatske.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:08)
Predstavljen projekt Cooltura

U vukovarskoj  Gradskoj vijećnici predstavljen  je projekt „Cooltura“.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 13:49)
3. Dani medijske pismenosti

Od 30. ožujka do 5. travnja 2020. održat će se 3. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Gotovo 60 posto srednjoškolaca barem je jednom primilo poruke seksualnog sadržaja, dok je 40 posto učenika uzvratilo na takve poruke. Skoro svi adolescenti su se susreli s govorom mržnje na Internetu. Roditelji često ne znaju što im savjetovati, a to je samo jedan od razloga zašto se i ove godine organiziraju Dani medijske pismenosti. Cilj 3. Dana medijske pismenosti je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti, osnažiti građane, posebice djecu i mlade za kritičko promišljanje medijskih sadržaja i pružiti podršku odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

Pozivaju se sve odgojno-obrazovne ustanove, knjižnice, kina, mediji, udruge i drugi društveni sudionici da samostalno, ili uz  podršku Agencije za elektroničke medije organiziraju događaje u svojim sredinama. To mogu biti predavanja, radionice, filmske projekcije, panel diskusije ili druge aktivnosti posvećene različitim aspektima medijske pismenosti. 

U sklopu 2. Dana medijske pismenosti održanih u travnju 2019., organizirano je ukupno 273 predavanja, radionica, filmskih projekcija i drugih događanja u više od 90 gradova i mjesta u Hrvatskoj. U tim aktivnostima sudjelovalo je više od 16 tisuća osoba, od čega 13 tisuća djece i mladih.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 12:06)

Održana terenska vježba sustava civilne zaštite

Održana terenska vježba sustava civilne zaštite novosti.hr

Terenska vježba sustava civilne zaštite na temu nesreće u pogonu koji sadrži opasne tvari održana je na lokaciji postrojenja Vinka Plus. Vježba je započela dojavom direktora pogona vinka centru 112 o istjecanju tekućeg amonijaka i mogućnosti ozlijeđenih osoba te postojanja opasnosti od nastanka požara. Centar 112 izvijestio je potom sve službe koje su zadužene za rješavanje ove situacije a koje su vrlo brzo izašle na teren.
Ciljevi i zadaće ove vježbe bili su provjera osposobljenosti i uvježbanosti djelatnika pravne osobe, koordinatora na lokaciji te operativnih snaga u gašenju požara, sprječavanja daljnjeg istjecanja opasne tvari, pružanju prve pomoći, zbrinjavanju ozlijeđenih i poginulih te sanaciji lokacije. Vježba je organizirana zajedničkom suradnjom Vukovarsko-srijemske županije i nadležnih službi, a sudjelovalo je oko 70 pripadnika operativnih snaga.

- Vježbom smo pokušali pokazati koliko su naše snage spremne i koliko možemo odgovoriti izazovima koji se stavljaju pred nas. Predstavili smo i novine koje smo uveli u zadnjih godinu dana, kojima pokušavamo unaprijediti aktivnosti s kojima se susrećemo svakodnevno, a to je prije svega da nam situacija na lokaciji bude pristupačna kako bi ocijenili što se događa, kolika je opasnost i da u svakom trenutku možemo reagirati, rekao je Zdravko Kelić, načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Na terenu su se našle četiri vatrogasne postrojbe, DVD Jarmina i Ivankovo, Javno-vatrogasna postrojba Vinkovci i Javno-vatrogasna postrojba Vukovar koja ima najbolju i najkompletniju opremu za rješavanje ovakvih situacija. Prva je na mjesto nesreće stigla JVP Vinkovci koja je odredila sigurnosne zone.

- Curenje amonijaka velika je opasnost za građane koji žive u blizini lokacije, ali i za one malo dalje. Prva ugroza je u samih 400 metara, a za sve ono što je dalje opasnost nastaje nakon nekoliko minuta. Po dojavi smo imali tri teže ozlijeđene osobe i sedam lakše ozlijeđenih, pojasnio je Stjepan Draganić, voditelj Službe civilne zaštite Vukovar.

Osim vatrogasaca u vježbi su sudjelovali Crveni križ i Hitna medicinska služba, a ravnatelj društva crvenog križa Vukovarsko srijemske županije Ivica Prskalo je rekao da je ekipa za logistiku postavila šator u kojemu su poljski kreveti, stolovi i klupe, a u šatoru je bila smještena i ekipu za pružanje prve pomoći ozlijeđenima. Bila je prisutna i ekipa za pružanje psihosocijalne podrške te službe traženja koja je popisala sve ozlijeđene kako bi imali evidenciju, zaključio je Prskalo.

Tajnik stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, Ivan Kubiček u ime župana i predsjednika Stožera civilne zaštite Bože Galića uputio je zahvalu i čestitke svima na uspješno odrađenoj vježbi te najavio nova ulaganja u sustav civilne zaštite, Vukovarsko-srijemske županije i gradova u Vukovarsko-srijemskoj županiji kako bi sustav civilne zaštite bio još jači a pripadnici operativnih snaga i dalje visoko motivirani i spremni odraditi sve zadaće koje se stave pred njih.

Pročitano 109 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija