Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Župan primio dobitnike nagrada Suncokret ruralnog turizma za 2019. godinu.

Vukovarsko-srijemski župan  Božo Galić primio je dobitnike Nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma“ za 2019. godinu.

Riječ je o nagradi za predstavljanje ljepote i bogatstva hrvatskog sela i ruralnih krajeva  koja je dodijeljena u prosincu prošle godine u Zagrebu. Među dobitnicima su i  dobitnici nagrada iz Vukovarsko-srijemske županije, a riječ je o Zlatnoj povelji u kategoriji „Tradicijska ruralna gastronomija“  koju je osvojio je „Bistro pizzeria prenoćište Aquarius“ obitelji Franjić iz Bošnjaka. Srebrnu povelju u kategoriji „Nositelji zaštićenih i marketinških oznaka: “Zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla“, „Zaštićena oznaka izvornosti“, „Zajamčeno tradicionalni specijalitet“, „Eko proizvod“, „Hrvatski otočni proizvod“ i druge marketinške oznake“ okitilo se OPG Vlade Ferbežara iz Otoka, a  Brončanu povelju u kategoriji „Ruralno turističke manifestacije“ dobila je manifestacija „Dunav svome gradu – susret folklornih društava“ u Vukovaru, Hrvatskog glazbeno kulturnog društva Dunav Vukovar.

Na natječaj za dodjelu nagrade „Suncokret ruralnog turizma“ koji objavljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" prošlog ljeta je pristiglo 150 prijava iz gotovo svih dijelova Hrvatske. Dodijeljeno je ukupno 45 nagrada kroz zlatne, srebrne i brončane povelje te posebna priznanja u sedam kategorija (turistička seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralno-turistički projekti, ruralno-turističke manifestacije, tradicijska ruralna gastronomija, vinski turizam te zaštićene i marketinške oznake).

Pročitano 862 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI