Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Projekt Užina za sve

Vukovarsko srijemska županija provodi projekt Užina za sve.

Riječ jeo projektu osiguravanja školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva s ciljem osigurati svoj djeci koja žive na rubu siromaštva jedan obrok dnevno u školi. Ovim Projektom, financiranim iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, osigurava se besplatna prehrana u školskoj godini 2019./2020. za onu djecu čiji roditelji to ne mogu omogućiti iz vlastitih sredstava, a sve u svrhu smanjenja siromaštva i socijalne nejednakosti kod djece osnovnoškolske dobi, rekao je Kruno Šarić  pročelnik Upravnoga odjela za sport, mlade i demografiju:

-Mi smo na kraju protekle školske godine napravili anketu koja je pokazala kako nećemo imati dovoljno novca jer su zahtjevi bili puno veći od novca koji smo predvidjeli u tu svrhu. Ove školske godine kriterij za besplatni školski obrok bio je dječji doplatak, a obzirom da je cenzus na dječji doplatak povećan samim time bila je potrebna i veća svota novca.- pojasnio je Šarić. Projektom je obuhvaćeno  1016 učenika iz 20 osnovnih  škola Vukovarsko-srijemske županije.  Ukupna vrijednost projekta je oko 936 tisuća kuna.

Župan Božo Galić naglasio je kako je Vukovarsko-srijemska županija ovim projektom željela doprinijeti demografskim mjerama u županiji te je iz svoga proračuna izdvojila dodatnih milijun i pol kuna za ovaj projekt čime je ukupno u 2019./2020. besplatni obrok omogućen za 2120 učenika iz 17 osnovnih škola.

Pročitano 888 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI